Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Άνεργοι με...master

Τους βλέπουμε δίπλα μας.Βρίσκονται στο σπίτι μας.Είναι η γενιά των 592 ευρώ με 2 ή ακόμη και 3 πτυχία,που έφαγαν τα καλύτερά τους χρόνια στα θρανία και τώρα ή είναι άνεργοι ή ασχολούνται με κάτι άλλο από αυτό που σπούδασαν...


Η παρατεταμένη ύφεση έχει οδηγήσει το 30% των νέων πτυχιούχων στην ανεργία την ώρα που στην Ευρώπη φτάνουν το 14%.Μάλιστα 7 στους 10 Έλληνες απόφοιτους σκέφτονται να φύγουν στο εξωτερικό ενώ 1 στους 10 ψάχνει εργασία σε κάποια άλλη χώρα.
Πολλοί από αυτούς είχαν καταφέρει να πίασουν δουλειά ως απλοί πωλητές.Τα λουκέτα όμως στα εμπορικά καταστήματα που συνεχώς αυξάνονται τους βγάζουν και πάλι στην ανεργία.Υπολογίζεται ότι μέχρι το τέλος του χρόνου 134.000 νέοι που δούλευαν σε κάποιο εμπορικό κατάστημα ,θα είναι άνεργοι .Το 16,28% των εγγεγραμμένων ανέργων είναι με με εκπαιδευτικό επίπεδο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.Πολλοί από αυτούς καταφεύγουν ακόμη και στη νύχτα για ναβγάλουν ένα μεροκάματο.

Τα επαγγέλματα της ιατρικής,νομικής,δημοσιογραφίας,δημοσίων σχέσεων και διαφήμισης έχουν πλέον κορεστεί.Προσοδοφόρα θεωρούνται ,ακόμα,επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με γάμο,βάφτιση και αισθητική.
Αυτή τη στιγμ οι άνεργοι πτυχιούχοι φτάνουν τους 687.173.Το 28,02% ανήκει στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 30 ετών,ενώ το 62,59% στις ηλικίες από 30 έως 54 χρόνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.