Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Süddeutsche Zeitung: «Το θλιβερό και ακριβό παιχνίδι των ταξί»

«Το θλιβερό και ακριβό παιχνίδι των ταξί», είναι ο τίτλος σχολίου της Süddeutsche Zeitung για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα...


«Οι ταξιτζήδες είναι συχνά οι πρώτοι εκπρόσωποι μιας ξένης κουλτούρας, με τους οποίους έρχεται σε επαφή κάθε τουρίστας. Στην Ελλάδα αυτή η επαφή συνιστά αυτή τη στιγμή πολιτιστικό σοκ. Οι ταξιτζήδες αποκλείουν με τα μπλόκα τους αεροδρόμια και γέφυρες, έρχονται στα χέρια με την αστυνομία, καταστρέφουν διόδια ή γραφεία βουλευτών. Για τους τουρίστες είναι εξοργιστικό, εάν π.χ. η πληρωμένη εκδρομή στην Ακρόπολη ματαιώνεται λόγω των μπλόκων. Για τη χώρα όμως που επί τρεις εβδομάδες ζει την απεργία των ταξιτζήδων εν μέσω θερινής σεζόν είναι ένα εξωφρενικά ακριβό και θλιβερό παιχνίδι», αναφέρει στο σχόλιό της η εφημερίδα.

Η Süddeutsche Zeitung επισημαίνει ακόμη ότι «ο νέος υπουργός Μεταφορών θέλει προς παραδειγματισμό να ΄ανοίξει΄ πλήρως τον συγκεκριμένο κλάδο. Έτσι στο μέλλον οι τουρίστες σίγουρα δεν θα μένουν χωρίς ταξί. Ο ανηλεής ανταγωνισμός θα ήταν όμως το άλλο άκρο. Εδώ θα βοηθούσε μόνον η ετοιμότητα για συμβιβαστική λύση, αλλά η συναίνεση είναι στην Ελλάδα τόσο σπάνια, όσο αυτή τη στιγμή ένα ελεύθερο ταξί».

πηγή: Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.