Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

150 ευρωβουλευτές ζητούν την παραίτηση του Έτινγκερ

Την παραίτηση του Γερμανού Επιτρόπου για την Ενέργεια Γκίντερ Ετινγκερ, ο οποίος είχε προτείνει πρόσφατα να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες των υπερχρεωμένων χωρών, μπροστά στα κτήρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ζητούν με επιστολή τους 150 ευρωβουλευτές.
Στην επιστολή τους, που απευθύνεται στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, οι ευρωβουλευτές υπογραμμίζουν ότι...


 μια τέτοια κίνηση «θα ήταν σύμβολο, και μάλιστα ισχυρό, μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα είχε χάσει από το οπτικό της πεδίο όλες της τις αρχές, τα ιδανικά και τους στόχους της».
«Κανένα από αυτά δεν αφήνει χώρο για συμβολική ταπείνωση ευρωπαϊκών εθνών, ανεξάρτητα από τα διοικητικά, δημοσιονομικά ή άλλα αμαρτήματα που οι κυβερνήσεις τους έχουν ενδεχομένως διαπράξει», επισημαίνουν.
Εκφράζουν επίσης την εκτίμηση ότι «όποιος προτείνει να το αλλάξουμε αυτό, δείχνει ότι δεν έχει καταλάβει τι αφορά το Ευρωπαϊκό Ιδεώδες και είναι ακατάλληλος για Ευρωπαίος Επίτροπος».
Η πρωτοβουλία για τη σύνταξη της επιστολής ανήκει στο Πορτογάλο ευρωβουλευτή των Πρασίνων Ρούι Ταβάρες. Μέσα σε διάστημα δύο ημερών ο Ταβάρες συγκέντρωσε τις υπογραφές 150 ευρωβουλευτών απ' όλες τις πολιτικές ομάδες και σχεδόν όλες τις χώρες της ΕΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.