Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Η Κύπρος σβήνει το Ευρωπαϊκό όνειρο των Τούρκων


Μόνο... με κυάλια θα μπορούν να βλέπουν ανοιχτά τα σύνορα της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση οι γείτονες. Με αφορμή τις προκλήσεις των Τούρκων στην Ανατολική Μεσόγειο, οι Κύπριοι αποφάσισαν να...




θέσουν "βέτο" στην προσπάθεια ένταξης της Τουρκίας στην Ενωμένη Ευρώπη.

"Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν πρόκειται να συναινέσει στο άνοιγμα του κεφαλαίου για την Ενέργεια, στη διαπραγματευτική διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο η τουρκική κυβέρνηση συνεχίζει την προκλητική συμπεριφορά της, παρεμβάλλοντας εμπόδια στην Κύπρο σχετικά με ενεργειακά θέματα", διεμήνυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

Κληθείς να σχολιάσει είδηση του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Ανατολή, ότι υπήρξε δήλωση-σύσταση εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς το Ευρωκοινοβούλιο και τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να προχωρήσει η ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας και να ανοίξει το κεφάλαιο Ενέργεια προς διαπραγμάτευση, ο κ. Στεφάνου δήλωσε ότι τα θέματα του ανοίγματος κεφαλαίων είναι στην αρμοδιότητα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, το οποίο και αποφασίζει.
Πρόσθεσε πως η θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας «είναι η ίδια, αυτή με την οποία είχαμε "παγώσει", ως κράτος-μέλος της ΕΕ, έξι κεφάλαια το 2009 και ειδικά το συγκεκριμένο κεφάλαιο έχει "παγώσει" λόγω των προκλήσεων, στις οποίες η Τουρκία προβαίνει εις βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.