Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Ρίχνει τους τόνους ο Σόιμπλε

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στην Rheinische Post, καλεί τους πολιτικούς...


να είναι «μετρημένοι στα λόγια τους» όσον αφορά το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας.
«Τα όσα καλείται να κάνει η Ελλάδα είναι σκληρά, αλλά αναπόφευκτα. Είναι στο χέρι της Ελλάδας να τηρήσει τα συμφωνηθέντα. Οτιδήποτε πέραν των απλών αυτών δεδομένων, θα πρέπει να το αποφεύγουμε», είπε ο κ. Σόιμπλε. Συμπλήρωσε, μάλιστα πως «εάν η Ελλάδα εκπληρώσει ό,τι έχει συμφωνηθεί, τότε και οι Ευρωπαίοι εταίροι θα κάνουν ό,τι τους αναλογεί για να δώσουν στην Ελλάδα το χρόνο και τη δυνατότητα να υλοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις».


Οι δηλώσεις αυτές του γερμανού υπουργού Οικονομικών, συνιστούν μια μεγάλη αλλαγή εκ μέρους του, καθώς με προηγούμενες δηλώσεις του είχε δώσει συνέχεια ουσιαστικά στις αναφορές του κ. Ρέσλερ για μια ελεγχόμενη ελληνική χρεοκοπία. Συγκεκριμένα, ο κ. Σόιμπλε, ερωτήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό ZDF για το εάν η γερμανική κυβέρνηση προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο ελληνικής πτώχευσης και απάντησε πως «η κυβέρνησή μας θα ήταν κακή εάν δεν προσπαθούσε να προετοιμαστεί για πράγματα που δεν μπορείς ούτε να τα φανταστείς, όπως και για όσα είναι πιθανά». «Το να έχεις ταμπού στο να σκέφτεσαι κάτι είναι ένα πράγμα, το να συζητάς τα πάντα, οποιαδήποτε στιγμή, είναι διαφορετικό», σημείωσε χαρακτηριστικά.

πηγή:eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.