Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Η Παλαιστίνη στον ΟΗΕ


Με τις ευλογίες και σημαντική συνδρομή της Τουρκίας, οι Παλαιστίνιοι κάνουν το πρώτο βήμα ένταξής τους στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών...




Επέδωσε ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν, αίτημα για την πλήρη ένταξη ενός παλαιστινιακού κράτους στον Οργανισμό, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του ΟΗΕ.

Ο Αμπάς συναντήθηκε με τον γγ του ΟΗΕ στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη για να του παρουσιάσει το επίσημο αίτημα των Παλαιστινίων προς το Συμβούλιο Ασφαλείας.

Έπειτα από αυτή τη συνάντηση ο Αμπάς αναμένεται να απευθυνθεί στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
Σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα ο Αμπάς παρέδωσε έναν λευκό φάκελο με το χρυσό έμβλημα των Παλαιστινίων. Στη συνέχεια οι δύο άνδρες έκαναν χειραψία και ακολούθησε μία σύντομη συνομιλία μεταξύ τους.

Ο Μπαν κι Μουν θα προωθήσει το αίτημα των Παλαιστινίων στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αφού βεβαιωθεί ότι όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες πληρούν τους όρους για ένταξη στον ΟΗΕ.

Αμέσως το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι «λυπάται» για το αίτημα ένταξης στον ΟΗΕ ενός παλαιστινιακού κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.