- Τράβηξε το αυτί του Τσίπρα η Μέρκελ κι εκείνος... χαχάνιζε! [εικόνες]
- MNI: E.E. και δανειστές θα είχαν αποδεχθεί τα μέτρα Τσίπρα, εάν είχαν ενημερωθεί
- Ο ΣΕΒ "καρφώνει" Τσίπρα για τον μποναμά - πείνας στους συνταξιούχους
- ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Έτοιμοι για GREXIT! Επέστρεψε εκτάκτως ο Σαμαράς στην Ελλάδα!
Τράβηξε το αυτί του Τσίπρα η Μέρκελ κι εκείνος... χαχάνιζε! [εικόνες]
Γελάκια, γκριμάτσες, αγκαλίτσες και... χορατά, από...ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ
E.E. και δανειστές θα είχαν αποδεχθεί τα μέτρα Τσίπρα, εάν είχαν ενημερωθεί
«Βιαστική» και «ανακριβή» χαρακτηρίζουν πηγές της...ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ
Ο ΣΕΒ "καρφώνει" Τσίπρα για τον μποναμά - πείνας στους συνταξιούχους
Κίνηση «υψηλού πολιτικού ρίσκου, που ξαναφέ...ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Έτοιμοι για GREXIT! Εκτάκτως ο Σαμαράς στην Ελλάδα!
Ο Αντώνης Σαμαράς ήταν χθες στις Βρυξέλλες, προκει...ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ
Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011
Goldman Sachs: Είναι υπερβολικοί οι φόροι στην Ελλάδα
Ακόμη και η τράπεζα Goldman Sachs, που πίνει το αίμα λαών όλου του κόσμου, μέσω μυστικών δανείων, χρηματοδοτώντας ακόμη και πολέμους, σε έκεθσή της βλέπει υπερβολικούς τους φόρους που έχουν επιβάλει κυβέρνηση και Τρόικα στους Έλληνες πολίτες. Ωστόσο είναι αισιόδοξη...
σχετικά με την πορεία της Β' φάσης χρηματοδότησης του ελληνικού κράτους, ύψους 109 δισ. ευρώ.
Η επενδυτική τράπεζα εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι «το πρόγραμμα λιτότητας που έχουν υποδείξει στην Ελλάδα οι δανειστές της είναι υπερβολικά σκληρό -δεδομένου του κακού σημείου εκκίνησης- και λειτουργεί ολοένα πιο ανασταλτικά για τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας».
«Κατά τη γνώμη μας, ενδείκνυνται η επιβολή πιο ελαστικών δημοσιονομικών στόχων, η οποία θα ήταν καλοδεχούμενη», αναφέρει χαρακτηριστικά. Ωστόσο, η Goldman Sachs συμφωνεί με την παρατήρηση του ΔΝΤ ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και οι ιδιωτικοποιήσεις δρομολογούνται με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς.
«Σε περίπτωση που επέλθει ρήγμα στις διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ και την ΕΕ, η ελληνική κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει πρόβλημα ρευστότητας ύψους 3-4% (πλην τόκων) επί του ΑΕΠ, γεγονός που σημαίνει ότι θα κηρύξει στάση πληρωμών στον δημόσιο τομέα. Κάτι τέτοιο θα έσπειρε τον πανικό μεταξύ των καταθετών, οι οποίοι θα έσπευδαν να σηκώνουν τα χρήματά τους από τις τράπεζες.
Η βέλτιστη λύση, κατά τη γνώμη της επενδυτικής τράπεζας, είναι να συνεργαστούν στενά οι δύο πλευρές προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τις δυναμικές δημοσιονομικές παραμέτρους.
«Δεδομένης της πολυπλοκότητας της κατάστασης, οι ελπίδες για άμεση, ολοκληρωμένη λύση εξανεμίζονται. Στην καλύτερη των περιπτώσεων, η αλλαγή πολιτικής μπορεί να πάρει τη μορφή μιας σειράς ενισχυτικών δράσεων από πλευράς μεμονωμένων κρατών, μέσω διακυβερνητικών διευκολύνσεων ή από την ΕΚΤ», σημειώνει ο Φραντσέσκο Γκαρζαρέλι, οικονομολόγος της GS που υπογράφει την έκθεση.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.
Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.