Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

LIBERATION: Οι Λίβυοι εξεγερμένοι έταξαν στους Γάλλους πετρέλαιο!

Καταλάβατε πώς ασκείται μία σοβαρή εξωτερική πολιτική κύριε Έλληνα υπουργέ Εξωτερικών; Δηλαδή, οι Γάλλοι, πόσο μυαλό διαθέτουν για να καταλάβουν έγκαιρα ποιο είναι το συμφέρον τους; δε μιλάμε για πυρηνική φυσική, για απλή (στην κυριολεξία) ανάλυση των δεδομένων και αναπροσαρμογή της εξωτερικής πολιτικής. Διαβάζουμε στην liberation...




την αποκάλυψη ότι το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο έχει δεσμευθεί να προσφέρει το 35% των πετρελαϊκών συμβολαίων της Λιβύης στη Γαλλία, σύμφωνα με κείμενο επιστολής που φέρει ημερομηνία 3 Απριλίου και απευθύνεται από το Συμβούλιο στον εμίρη του Κατάρ! Ωχ! Αυτός δεν είναι ο κουμπάρος του "γάμου" Alpha - Eurobank; Προφανώς και μας είναι... δύσκολο να συζητήσουμε μαζί του, να κλείσουμε συμφωνίες ή να διδαχθούμε από τον τρόπο δράσης του.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας ο οποίος ερωτήθηκε σήμερα σχετικά με την επιστολή, δήλωσε ότι δεν είναι εις γνώσιν τέτοιας επίσημης συμφωνίας, προσθέτοντας ότι το θεωρεί λογικό οι χώρες που υποστήριξαν τις δυνάμεις της λιβυκής εξέγερσης να έχουν προτεραιότητα στην ανοικοδόμηση.

Το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο αναφέρει στην επιστολή ότι «έχει υπογράψει συμφωνία με την οποία χορηγεί το 35% επί του συνόλου του αργού πετρελαίου (της Λιβύης) στη Γαλλία έναντι της συνολικής και αδιάλειπτης υποστήριξής της προς το Συμβούλιό μας».

Τα πετρελαϊκά αποθέματα της Λιβύης, τα σημαντικότερα της Αφρικής, εκτιμώνται στα 44 δισεκατομμύρια βαρέλια.

Προς το παρόν, στο επίσημο κανάλι της κυβέρνησης στο Youtube, ακόμη διαφημίζουμε την συμφωνία που ποτέ δεν τέθηκε σε εφαρμογή με τον Καντάφι. Δείτε το Βίντεο ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.