Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Ξαναφλερτάρει με τα 1.700$ ο χρυσός


Μεγάλα κέρδη σημείωσε στις συναλλαγές της Δευτέρας ο χρυσός με τους επενδυτές να στρέφονται και πάλι στο πολύτιμο μέταλλο εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών για τον κίνδυνο κλιμάκωσης της κρίσης χρέους στην Ευρώπη...


Το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου κέρδισε 35,40 δολ. ή 2,2% για να ολοκληρώσει τις συναλλαγές στα 1.657,70 δολ. ανά ουγγιά στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Ο χρυσός θα συνεχίσει να επωφελείται σε περίπτωση που διατηρηθεί το κλίμα απαισιοδοξίας λόγω των πολιτικών εξελίξεων στην αντιμετώπιση της ταχύτατα εξελισσόμενης ευρωπαϊκής κρίσης χρέους, αναφέρει σε note του ο αναλυτής της HSBC, James Steel.

"Οι επενδυτές που δεν διαθέτουν την υπομονή να περιμένουν μια πολιτική λύση στην κρίση χρέους από τους υπευθύνους χάραξης πολιτικής, μπορεί να προσφύγουν στον χρυσό προκειμένου να διαφοροποιήσουν το χαρτοφυλάκιό τους", αναφέρει χαρακτηριστικά ο Steel.

Το ασήμι παραδόσεως Δεκεμβρίου σημείωσε άνοδο 2,4% στα 30,795 δολ. ανά ουγγιά.

Σε αρνητικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές πλατίνα και παλλάδιο. Ειδικότερα, η πλατίνα Ιανουαρίου έχασε 6,50 δολ. κλείνοντας στα 1.517,10 δολ. ανά ουγγά, ενώ το παλλάδιο Δεκεμβρίου υποχώρησε 20,80 δολ. ή 3,4% τερματίζοντας στα 593,75 δολ. ανά ουγγιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.