Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Πρώην βουλευτές και δήμαρχοι έπαιρναν κανονικά τη σύνταξή τους ενώ έπρεπε να τους είχε περικοπεί κατά 70%

Έως το Φεβρουάριο του 2011 βουλευτές και αιρετοί των ΟΤΑ λάμβαναν εξ ολοκλήρου τις συντάξεις που τυχόν έπαιρναν από το δημόσιο παρότι ήδη από το 2010 νόμος προέβλεπε περικοπή τους κατά 70%, αποκάλυψε στη Βουλή ο Υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης...

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της βουλευτή της ΝΔ Φωτεινής Πιπιλή, ο κ. Σαχινίδης παραδέχτηκε ότι το γενικό λογιστήριο του κράτους έως και το Φεβρουάριο του 2011 χορηγούσε κανονικά τις επίμαχες συντάξεις και μόνον όταν εξέδωσε ο ίδιος ερμηνευτική εγκύκλιο, αυτές περικόπηκαν κατά 70% όπως ορίζει ο σχετικός νόμος.

Σύμφωνα με την ερμηνευτική εγκύκλιο «Με τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 14 του ν. 3865 προβλέπεται ότι στους βουλευτές και τα αιρετά όργανα των ΟΤΑ Α΄και Β΄βαθμού που λαμβάνουν συγχρόνως σύνταξη από το δημόσιο, είτε εξ ιδίου δικαιώματος, είτε κατά μεταβίβαση και βουλευτικής αποζημίωση ή έξοδα παράστασης αντίστοιχα, η σύνταξη του δημοσίου καταβάλλεται
 
πηγή:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.