Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Χριστοφιλοπούλου:"ολιγωρήσαμε". Κανένα "θέμα" με τον Μίχα!


Η υφυπουργός Παιδείας μιλώντας στον Real Fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου τόνισε ότι η «βάση» και οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ έχουν εξοργιστεί και αυτό, όπως υποστήριξε, είναι απολύτως φυσιολογικό. Ωστόσο...


 άφησε σαφείς αιχμές για τις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις οργανισμών, επισημαίνοντας επί της ουσίας ότι ευθύνονται για το γεγονός ότι η κυβέρνηση οδηγήθηκε στη λύση της εργασιακής εφεδρείας. «Ολιγωρήσαμε και καθυστερήσαμε και σήμερα φτάσαμε εδώ στο επώδυνο μέτρο της εφεδρείας που εφαρμόζεται στην ηπιότερη μορφή του» τόνισε η κ. Χριστοφιλοπούλου.


Η υφυπουργός Παιδείας, πάντως, υπεραμύνθηκε των αποφάσεων που λαμβάνει η κυβέρνηση, τονίζοντας πως αυτό που προέχει είναι η σωτηρία της χώρας, μίλησε για «κακοφωνία της Ευρώπης» και «σκληρότητα των αγορών», ενώ απηύθυνε νέα πρόσκληση για συνεννόηση προς τις πολιτικές δυνάμεις, ώστε να βγει η χώρα από την κρίση.

Σε ό,τι αφορά την εφεδρεία στο υπουργείο Παιδείας, τόνισε ότι υπάρχουν οργανισμοί που μπαίνουν σε αυτό το καθεστώς, για τους εκπαιδευτικούς, ωστόσο, δεν άνοιξε τα χαρτιά της, αν και τόνισε ότι υπάρχουν δυνατότητες αξιοποίησής του μέσω της αναδιοργάνωσης και των συγχωνεύσεων των σχολείων.

Η κ. Χριστοφιλοπούλου ζήτησε και πάλι συγγνώμη για το θέμα των βιβλίων και δήλωσε αισιόδοξη ότι η κατάσταση θα εξομαλυνθεί μέσα στον Οκτώβριο.

Όσον αφορά την υπόθεση των υποβρυχίων και την κακουργηματική δίωξη σε βάρος του προέδρου του ΕΦΕΤ και στελέχους του ΠΑΣΟΚ Γ. Μίχα, η κ. Χριστοφιλοπούλου παρέπεμψε στις αποφάσεις που, όπως είπε, πρέπει να ληφθούν μέσα από τα κυβερνητικά όργανα σημειώνοντας όμως ότι «η έννομη τάξη είναι υπέρ του κατηγορουμένου και μένει ο κ. Μίχας να κριθεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.