Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Τελικά ποια Ελλάδα προσπαθεί να σώσει η κυβέρνηση; [ΒΙΝΤΕΟ]

altΤα τελευταία δύο χρόνια, καθημερινά ακούμε από τα χείλη του πρωθυπουργού, παλαιότερα του Γιώργου Παπακωνσταντίνου (ως υπουργού Οικονομικών), τώρα του Ευάγγελου Βενιζέλου, αλλά και από αυτά πολλών υπουργών, πως «κάνουμε τα πάντα για να σώσουμε την Ελλάδα». Χαρακτηριστικές ήταν μάλιστα οι δηλώσεις του κ. Βενιζέλου στις 16 Σεπτεμβρίου, όταν τόνιζε πως...



«αν δεν ληφθούν και δεν εφαρμοστούν τώρα οι δύσκολες αποφάσεις, αυτό που θα συμβεί θα είναι πράγματι δραματικό και θα συμβεί ερήμην της χώρας μας ή ακόμη και ερήμην της Ευρωζώνης». Παράλληλα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ο κ. Βενιζέλος, προειδοποίησε τους πάντες, βουλευτές και ψηφοφόρους, πως «πρέπει να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προστατεύσουμε την Ελλάδα».
Ακούγοντας τις φράσεις αυτές ο απλός Έλληνας πολίτης, αναρωτιέται, «τελικά μας δουλεύουν; Ποια Ελλάδα θέλουν να σώσουν όταν εμείς αργοπεθαίνουμε;».

Ποιο είναι το δίλημμα;

Η καθημερινότητα του Έλληνα την τελευταία διετία αλλάζει καθημερινά προς το χειρότερο με τον πιο βάναυσο τρόπο. Ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται στο δίλλημα, ακολουθώ την κομματική πειθαρχία ή καταψηφίζω και ρίχνω την κυβέρνηση; Η επιλογή είναι δύσκολη αλλά ακόμα πιο δύσκολη είναι η καθημερινότητα του Έλληνα, που σε αντίθεση με αυτούς που κινδυνεύουν απλά να χάσουν τη θέση τους στη βουλή, αυτός χάνει τα ΠΑΝΤΑ!
Καθώς οι ίδιοι πλέον δεν μπορούν να κατέβουν στους δρόμους και να δουν με τα μάτια τους τι ακριβώς συμβαίνει, ας δουν τις εικόνες και τα βίντεο που τους παραθέτουμε παρακάτω, για το ποια Ελλάδα θέλουν να σώσουν.

Μια εικόνα χίλιες λέξεις, οι πολλές εικόνες…;


alt
Κάνοντας μία βόλτα στο κέντρο της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ελλάδας, της Θεσσαλονίκης, καταλαβαίνει κανείς πως έχουν αλλάξει πολλά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η εικόνα που παρουσιάζει η Εγνατία, ένας από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Κυριολεκτικά – και όχι επιλεκτικά- εκατοντάδες μαγαζιά έχουν βάλει λουκέτο. Κάποτε η Εγνατία ήταν ένας από τους πιο εμπορικούς δρόμους της πόλης, τώρα τείνει να γίνει, δρόμος «φάντασμα». Αφίσες κολλημένες πάνω σε τζαμαρίες καταστημάτων, δείχνουν πως είναι κλειστά εδώ και αρκετό καιρό και κανείς δεν τα νοικιάζει. Τα περίπτερα στους δρόμους κλείνουν το ένα μετά το άλλο, ενώ ο δήμος τα αποξηλώνει  για να απεγκλωβίσει τα πεζοδρόμια.


altΣαν να μην φτάνουν όλα αυτά, τα σκουπίδια κοντεύουν να πνίξουν τα πάντα. Κάδοι γεμάτοι μέχρι πάνω και σκουπίδια γύρω τους είναι εικόνες που έχουν συνηθίσει πλέονalt
να βλέπουν οι περαστικοί.








Το «έγκλημα», συμπληρώνουν τα έργα του μετρό. Ένα απέραντο εργοτάξιο που δεν ξέρει κανείς πλέον, αν και
πότε θα σταματήσει να υπάρχει.











Οι πορείες έχουν γίνει αναγκαία καθημερινή συνήθεια


alt
 Οι πορείες διαμαρτυρίας μέχρι και πριν από μερικά χρόνια ήταν κάτι ξεχωριστό για την πόλη. Πολλοί ήταν αυτοί που τις χαρακτήριζαν πορείες που τις κάνει η μειοψηφία. Σήμερα οι πορείες διαμαρτυρίας είναι καθημερινό φαινόμενο, ενώ από μειοψηφία οι άνθρωποι που διαμαρτύρονται, έχουν γίνει η πλειοψηφία. Από τα συνδικάτα,, περάσαμε στις ομάδες πολιτών, στους αγανακτισμένους και το λαϊκό κίνημα ολοένα και αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς χωρίς να ξέρεις κανείς που θα καταλήξει όλη αυτή η δυσαρέσκεια.

Πέραν από τις πορείες, μία άλλη μορφή αντίδρασης κάνει την εμφάνισή της με αυξητική τάση. Οι καταλήψεις κτιρίων, έχουν γίνει και αυτές καθημερινό φαινόμενο. Από τα πανεπιστήμια και τα σχολεία, μέχρι τα δημόσια κτίρια, φοιτητές , μαθητές και εργαζόμενοι δίνουν το δικό τους αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Οι περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι βρίσκονται με το ένα πόδι έξω από το δημόσιο, ενώ οι υπόλοιποι δέχονται μειώσεις μισθών που καταστρέφουν κυριολεκτικά τον ετήσιο οικογενειακό τους προϋπολογισμό.

alt
Στον ιδιωτικό τομέα τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα. Μηδενικές προσλήψεις, αύξηση απολύσεων και μειώσεις μισθών είναι κάποια από τα προβλήματα. Οι εργοδότες στηριζόμενοι στη κρίση και με τις πλάτες της κυβέρνησης τους βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό και τους αναγκάζουν να δουλεύουν, στην καλύτερη περίπτωση με λίγα χρήματα, στη χειρότερη τζάμπα.
Αποτέλεσμα της όλης κατάστασης; Χιλιάδες νέοι άνεργοι, με πολλούς από αυτούς να έχουν ήδη αναγκαστεί να μεταναστεύουν, ενώ άλλοι ετοιμάζονται.






Ένοπλες ληστείες ακόμα και για 300 ευρώ

alt
Στην όλη τραγική κατάσταση, δεν μπορούσε να λείπει βέβαια και η εγκληματικότητα. Η Θεσσαλονίκη έχει μετατραπεί σε μία επικίνδυνη πόλη, με τις ένοπλες ληστείες να αυξάνονται ολοένα και περισσότερο. Μάλιστα χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα πως την τελευταία βδομάδα υπήρξαν πέντε ένοπλες ληστείες, σε διάφορα καταστήματα της πόλης, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις έγιναν ακόμα και για 300 ευρώ.

Τελικά για ποια Ελλάδα μιλάμε, όταν δεν θα υπάρχουν Έλληνες για να ζήσουν σ’ αυτήν;

πηγή: thousandnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.