Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Μέρκελ - Σαρκοζί επικοινώνησαν με Παπαδήμο


Τηλεφωνική επικοινωνία με τον νέο Πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, είχαν το πρωί οι Μέρκελ και Σαρκοζί. Με το "καλημέρα σας" ξεκίνησαν τα "θέλω"...





Την πλήρη εφαρμογή των ελληνικών δεσμεύσεων για μεταρρυθμίσεις ζήτησαν από τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, η Γερμανίδα καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαροζί.

«Η επόμενη δόση δεν θα εκταμιευθεί αν δεν υπάρξει ένα αποφασιστικό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή», τονίζουν σε σχετική τους ανακοίνωση τα Ηλύσια Πεδία.

Στην ίδια ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας, σημειώνεται επίσης ότι σε διμερή τους επικοινωνία, ο κ. Σαρκοζί και η κ. Μέρκελ επιβεβαίωσαν «την αποφασιστικότητά τους να υπερασπιστούν το ευρώ».

Υπενθυμίζεται ότι θέτοντας τους βασικούς άξονες της οικονομικής πολιτικής που απορρέει από τις συμφωνίες της 26ης Οκτωβρίου, στη διάρκεια της ομιλίας του στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου την Παρασκευή, ο κ. Παπαδήμος εξήγησε ότι αυτό σημαίνει τρία πράγματα:

-Πρώτο, τη συνέχιση της εφαρμογής του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής.
-Δεύτερο, την ολοκλήρωση του αναθεωρημένου προγράμματος οικονομικής προσαρμογής που συνδέεται με τη χρηματοδότηση που θα λάβει η χώρα, και
-Τρίτο, την εφαρμογή όλων των προγραμμάτων στη διάρκεια της θητείας αυτής της κυβέρνησης.

Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την πίστη του ότι η νέα κυβέρνηση θα συντελέσει στην αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων της χώρας, με αποτελεσματικότερο τρόπο, με το μικρότερο δυνατό κόστος προσαρμογής και όσο το δυνατόν ταχύτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.