Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Εφεδρεία.Όλα οργανωμένα στο πόδι.Οι άνθρωποι είναι άσχετοι.Διαβάστε και προσέξτε

Εικόνα πλήρους διάλυσης επικρατεί στις δημόσιες υπηρεσίες όλης της χώρας...

Ούτε ένας υπάλληλος στις πλείστες δημόσιες υπηρεσίες δεν έχει καταθέσει στο γραφείο πρωτοκόλλου της υπηρεσίας του την υπεύθυνη δήλωση που ζητά με εγκύκλιό του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και αφορά την εφαρμογή του νόμου για την εφεδρεία. Σημειωτέον ότι στην υπεύθυνη δήλωση ζητείται να δηλωθεί αφενός ο συντάξιμος χρόνος ασφάλισης στον φορέα που υπηρετεί ο κάθε δημόσιος υπάλληλος, αφετέρου η συντάξιμη υπηρεσία που αυτός διαθέτει σε άλλους φορείς του Δημοσίου ή Ιδιωτικού Τομέα.

Κάτι τέτοιο όμως δεν μπορεί να γίνει ούτε κατά προσέγγιση αφού η συντάξιμη προϋπηρεσία δεν προκύπτει από μια απλή αριθμητική πράξη. Δηλαδή υπάλληλος που δουλεύει από τον Οκτώβριο του 1985 δε σημαίνει ότι έχει 26 χρόνια συντάξιμη προϋπηρεσία! Θα πρέπει ο κάθε εργαζόμενος να καταθέσει αίτηση σε όσους ασφαλιστικούς φορείς είχε ασφαλιστεί κατά τη διάρκεια του εργασιακού βίου του για να συγκεντρώσει τον ακριβή χρόνο. Το Δημόσιο όμως ρίχνοντας το μπαλάκι στους υπαλλήλους ζητά να υπολογίσουν μόνοι τους τον συντάξιμο χρόνο ασφάλισης κάτι το οποίο μπορεί να τους οδηγήσει σε εφεδρεία χωρίς να ισχύει όμως κάτι τέτοιο.

Ως αποτέλεσμα όλων αυτών των δυσλειτουργιών και ασαφειών των εγκυκλίων του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι σήμερα να ασχολούνται με το μείζον γι’ αυτούς και τις οικογένειές τους πρόβλημα και βέβαια τίποτα να μη λειτουργεί. Όπως φαίνεται το ίδιο θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες παρά το γεγονός ότι αναμένεται να δοθεί σιωπηρή παράταση δύο ημερών.

Για έναν εργαζόμενο ο οποίος έχει διαδοχική ασφάλιση, το ζήτημα είναι ακόμη μεγαλύτερο αφού το σύνολο των ασφαλιστικών ταμείων είναι δυνατό να απαντήσει σε τέτοιο αίτημα ασφαλισμένου μετά πάροδο πολλών μηνών. Ακόμη και η υπηρεσία στην οποία υπηρετεί ένας εργαζόμενος χρειάζεται κατά μέσο όρο μία εβδομάδα προκειμένου να υπολογίσει τη συντάξιμη προϋπηρεσία οιουδήποτε.

πηγή:kentrinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.