Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Παλεύουν με τς φλόγες χωρις περίθαλψη

Επιστολή διαμαρτυρίας στον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Παν. Μπονάτσο απέστειλε σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συμβασιούχων Πυροσβεστών Πυρόσβεσης Διάσωσης...
Στην επιστολή της η Ομοσπονδία αναφέρεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τραυματισμένοι, κατά το καθήκον, Πυροσβέστες λόγω έλλειψης μονάδας εγκαυμάτων στο 251 ΓΝΑ καθώς και την αδυναμία των Ασφαλιστικών Ταμείων να καλύψουν τα έξοδα της περίθαλψης που απαιτείται.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλει στην επιστολή της η Ομοσπονδία Συμβασιούχων Πυροσβεστών με αφορμή περιστατικό που συνέβη στις 8/11 με συμβασιούχο Πυροσβέστη σε φωτιά στην περιοχή Κουβαρά Μαρκόπουλου Αττικής, το Πυροσβεστικό Σώμα έχει υπογράψει σύμβαση ώστε οι υπάλληλοι του Πυροσβεστικού Σώματος να νοσηλεύονται στην 251 ΓΝΑ για πάσης φύσεως προβλήματα. Όμως η σύμβαση που έχει επισυναφθεί δεν καλύπτει πυροσβέστες που έχουν καεί γιατί πολύ απλά μονάδα εγκαυμάτων δεν διατίθεται στην 251 ΓΝΑ!

Η ομοσπονδία καταγγέλει επίσης ότι ειδικά σκευάσματα όπως ειδική κολλαγόνος αλοιφή για τα εγκαύματα η οποία κοστίζει 1.500 € έκαστη δεν καλύπτεται από το Ταμείο!

Τέλος, για διάφορους ειδικούς επίδεσμους χρήσιμους για επικόλληση μοσχευμάτων καθώς και επιπλέον έξοδα που δεν διατίθενται από το ΙΚΑ εκφράζονται φόβοι ότι η ασφαλιστική κάλυψη από το ΙΚΑ είναι και συγκεκριμένης χρονικής διάρκειας και εξόδων νοσηλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.