Μειωμένη έως και 50% σε σχέση με πέρυσι, εμφανίζεται η ζήτηση του πετρελαίου σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων καυσίμων παρά το γεγονός ότι διανύουμε το τρίτο μήνα του φθινοπώρου.  Η τιμή του πετρελαίου που αγγίζει τα 94 με 97 λεπτά το λίτρο, αναγκάζει...


τους καταναλωτές να στρέφονται σε άλλες μεθόδους θέρμανσης όπως σόμπες, αερόθερμα, κλιματιστικά.
Από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη πολλά νοικοκυριά αδυνατούν να προμηθευτούν πετρέλαιο ή αναγκάζονται να το αγοράζουν με το σταγονόμετρο, σύμφωνα με τις Ενώσεις Βενζινοπωλών. «Ο κόσμος ζητά πολύ μικρότερες  ποσότητες σε σχέση με παλιότερα» σημειώνουν.  «Μας έχει ζητηθεί να βάλουμε 100 λίτρα πετρέλαιο σε δεξαμενές των χιλίων. Κάποιος που άλλοτε έβαζε 700 και 800 λίτρα τώρα μας ζητά 100 με 200 λίτρα».
Υπάρχουν περιπτώσεις καταναλωτών οι οποίοι καταφθάνουν στα βενζινάδικα με τα μπιντονάκια στο χέρι ζητώντας να αγοράσουν λίγο πετρέλαιο.  Άλλοι καταναλωτές ζητούν διευκολύνσεις από τους πρατηριούχους για την αγορά πετρελαίου.  Η κατάσταση αυτή εκτός από τους καταναλωτές έχει φέρει σε απόγνωση και χιλιάδες βενζινοπώλες. Σύμφωνα με στοιχεία των ενώσεων πρατηριούχων, πανελλαδικά έκλεισαν ήδη 1.200 βενζινάδικα, ενώ το 2011 υπολογίζεται ότι θα κλείσουν ακόμα χίλια.
Η κρίση, σημειώνει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, Χαράλαμπος Μαυράκης, πλήττει  όλα τα νοικοκυριά με αποτέλεσμα να καταναλώνουν μόνο τα αναγκαία, περικόπτοντας ακόμα κι από αυτά. Συνέπεια όλων αυτών η σοβαρή πτώση στην κατανάλωση να περνάει στην πραγματική οικονομία και τα έσοδα του Κράτους.  Έτσι τα κεφάλαια που διακινούνται δεν μπορούν να στηρίξουν τα βενζινάδικα.