Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Λονδίνο: Επεισόδια και δεκάδες συλλήψεις σε μαθητικό συλλατήριο [ΒΙΝΤΕΟ]


Πάνω από 10.000 μαθητές και φοιτητές βγήκαν στους δρόμους του Λονδίνου διαμαρτυρόμενοι για τη δραματική αύξηση των διδάκτρων...




"Παιδεία για το 99%" έγραφε πανό που κρατούσαν διαδηλωτές, ενώ άλλα ήταν εμπνευσμένα από το κίνημα "Καταλάβετε το Λονδίνο" και ζητούσαν να αφαιρέσουν τον πλούτο από το 1%.  "Είμαστε εδώ για να διαδηλώσουμε κατά της διεφθαρμένης κυβέρνησής μας, η οποία τροφοδοτείται από τα χρήματα και τους τραπεζίτες" ανέφερε ένας άλλος διαδηλωτής.

Την ίδια ώρα, μία ομάδα διαδηλωτών που υποστήριξαν ότι ανήκουν στο κίνημα "Καταλάβατε το Χρηματιστήριο του Λονδίνου", έστησε περίπου 25 σκηνές στην πλατεία Τραφάλγκαρ, όπου βρίσκεται το άγαλμα του Νέλσον.

Λίγο αργότερα, επενέβη η αστυνομία η οποία διέλυσε δια της βίας τους συγκεντρωμένους διαδηλωτές και αποσυναρμολόγησε τις σκηνές , σε μία προσπάθεια να αποτρέψει την επανάληψη της κατάληψης στον καθεδρικό Σεν Πολ. "Λοιπόν, αυτή είναι η δημοκρατία;" φώναζε ένας διαδηλωτής, τον οποίο είχαν συλλάβει οι αστυνομικοί και είχε αίμα στο πρόσωπο.

Κατά την διάρκεια των συγκρούσεων που σημειώθηκαν, η αστυνομία προχώρησε σε 20 συλλήψεις .

Η σημερινή ακινητοποίηση ήταν η μεγαλύτερη διαμαρτυρία στο Λονδίνο μετά από τις τέσσερις ημέρες άγριων επεισοδίων του Αυγούστου. Για το λόγο αυτό, στους δρόμους είχαν αναπτυχθεί περίπου 4.000 άνδρες της αστυνομίας ,οι οποίοι ήταν εξοπλισμένοι και με πλαστικές σφαίρες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.