- Τράβηξε το αυτί του Τσίπρα η Μέρκελ κι εκείνος... χαχάνιζε! [εικόνες]
- MNI: E.E. και δανειστές θα είχαν αποδεχθεί τα μέτρα Τσίπρα, εάν είχαν ενημερωθεί
- Ο ΣΕΒ "καρφώνει" Τσίπρα για τον μποναμά - πείνας στους συνταξιούχους
- ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Έτοιμοι για GREXIT! Επέστρεψε εκτάκτως ο Σαμαράς στην Ελλάδα!
Τράβηξε το αυτί του Τσίπρα η Μέρκελ κι εκείνος... χαχάνιζε! [εικόνες]
Γελάκια, γκριμάτσες, αγκαλίτσες και... χορατά, από...ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ
E.E. και δανειστές θα είχαν αποδεχθεί τα μέτρα Τσίπρα, εάν είχαν ενημερωθεί
«Βιαστική» και «ανακριβή» χαρακτηρίζουν πηγές της...ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ
Ο ΣΕΒ "καρφώνει" Τσίπρα για τον μποναμά - πείνας στους συνταξιούχους
Κίνηση «υψηλού πολιτικού ρίσκου, που ξαναφέ...ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Έτοιμοι για GREXIT! Εκτάκτως ο Σαμαράς στην Ελλάδα!
Ο Αντώνης Σαμαράς ήταν χθες στις Βρυξέλλες, προκει...ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ
Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011
Το δημοψήφισμα που δεν έγινε ποτέ. Τι αποτέλεσμα θα έβγαζει η κάλπη; [ΓΚΑΛΟΠ - ΠΙΝΑΚΕΣ]
Κατά της διενέργειας δημοψηφίσματος για τη νέα δανειακή σύμβαση -εάν αυτό γινόταν- τάχθηκε η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, καθώς σχεδόν 8 στους 10 θεωρούν λάθος την απόφαση του πρωθυπουργού και μόλις το 18,6% σωστή. Παράλληλα, καταγράφονται πολύ υψηλά ποσοστά...
αποχής, ενώ από αυτούς που θα ψήφιζαν υπερέχει οριακά η θετική από την αρνητική ψήφο.
Αυτό προκύπτει από δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την εταιρεία Marc για λογαριασμό του "Εθνους της Κυριακής", μετά τη σχετική εξαγγελία του πρωθυπουργού.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, τελικά αυτοί που θα πήγαιναν στην κάλπη για το δημοψήφισμα θα ήταν λιγότεροι από τους μισούς (μόλις το 43%), η αποχή θα έφτανε το 46,9%, ενώ ένα ποσοστό 10,1% είπε "δεν ξέρω - δεν απαντώ".
Από αυτούς που θα προσέρχονταν στις κάλπες, το 41,8% δήλωσε ότι θα έδινε θετική ψήφο, ενώ το 38,9% θα καταψήφιζε τη δανειακή σύμβαση. Ενα ποσοστό 15,9% δήλωσε αναποφάσιστο, 0,8% θα ψήφιζε λευκό και το υπόλοιπο 2,6% δεν απάντησε. Στο σύνολο των ψηφοφόρων, δηλαδή και σε αυτούς που δήλωσαν ότι δεν θεωρούν σωστή την απόφαση διενέργειας του δημοψηφίσματος, υπερισχύει η αρνητική ψήφος με ποσοστό 44,7%, ενώ υπέρ θα ψήφιζε το 27,7%. Ποσοστό 15,8% δηλώνει αναποφάσιστο, 4,4% λευκό ή άκυρο και 7,4% δεν απάντησε.
Οι ψηφοφόροι από όλα σχεδόν τα κόμματα και στη συντριπτική τους πλειοψηφία θεωρούν λάθος την απόφαση του πρωθυπουργού, με το μεγαλύτερο ποσοστό αρνητικής γνώμης να εστιάζεται στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας με ποσοστό 91%.
Υψηλά ποσοστά (63,9%) αρνητικής γνώμης εκφράζουν και οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, ενώ στα άλλα κόμματα το ποσοστό φτάνει στο 78,5%. Σωστή θεωρεί την απόφαση του πρωθυπουργού μόλις το 29,3% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, το 6,8% της Νέας Δημοκρατίας και το 15,2% από τα άλλα κόμματα.
58% η αποχή
Σχετικά με την πρόθεση ψήφου, το 50,1% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ δηλώνει ότι θα προσερχόταν στις κάλπες έναντι 30,8% της ΝΔ και 47,3% από τα άλλα κόμματα. Η αποχή ξεπερνά το 58% σε αυτούς που το 2009 ψήφισαν ΝΔ, το 42,4% στους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ και το 39% στα άλλα κόμματα.
Οσον αφορά τις εκτιμήσεις των πολιτών για τα αποτελέσματα της κάλπης, το 55,1% του συνόλου των πολιτών προβλέπει ότι το αποτέλεσμα θα ήταν αρνητικό και μόλις το 23,3% θετικό.
Στο σύνολο των ψηφοφόρων των κομμάτων, οι προβλέψεις για αρνητικό αποτέλεσμα φτάνουν το 67,7% στους ψηφοφόρους της ΝΔ. Και ακολουθούν με 56,3% οι ψηφοφόροι των άλλων κομμάτων, ενώ από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ καταψήφιση της σύμβασης προβλέπει το 44,8%.
Αντίθετα, μόλις το 12,9% των ψηφοφόρων της ΝΔ προβλέπει θετικό αποτέλεσμα, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στο ΠΑΣΟΚ είναι 32,8% και στα άλλα κόμματα είναι 20,1%.
Είναι εμφανές από τα ευρήματα της έρευνας ότι η πλειονότητα της κοινής γνώμης αντέδρασε αρνητικά στην πρόταση Παπανδρέου για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με τη νέα δανειακή σύμβαση της χώρας, που αποφασίστηκε στη Σύνοδο Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου. Μάλιστα, ακόμα και στους ψηφοφόρους του κυβερνώντος κόμματος υπερισχύει η άποψη ότι η απόφαση του πρωθυπουργού για ένα δημοψήφισμα υψηλού ρίσκου, όπου διακυβευόταν η παραμονή της χώρας στο ευρώ, ήταν λανθασμένη.
Αξιοσημείωτο είναι, επίσης, το γεγονός από τα στοιχεία της έρευνας υπάρχουν πάρα πολύ υψηλά ποσοστά αποχής, που θα καθιστούσαν αμφίβολη τη δεσμευτική ισχύ του δημοψηφίσματος.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.
Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.