Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Φερέιρα: «Σε άλλη διάσταση ο Λέτο»! [ΒΙΝΤΕΟ ΤΑ ΓΚΟΛ]


Παρότι όπως ο ίδιος είπε δεν του αρέσει να κάνει ειδική αναφορά σε παίκτες, σήμερα ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έκανε μια εξαίρεση και… αποθέωσε τον Σεμπάστιαν Λέτο!  Επίσης ο Πορτογάλος τεχνικός είπε ότι η ομάδα του θα μπορούσε να είχε πετύχει ακόμη 2-3 γκολ, ενώ τόνισε ότι αυτό που δεν του άρεσε ήταν...



το άγχος που έδειξαν κατά διαστήματα οι παίκτες του.


«Είχα πει ότι αυτό το παιχνίδι ήταν δυσκολότερο από τα προηγούμενα, ακόμη και από αυτό με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Επίσης με την ΑΕΚ παίζουμε σε κοινή έδρα, συνεπώς ο παράγοντας έδρας δεν παίζει μεγάλο ρόλο», σημείωσε αρχικά αμέσως μετά το τέλος του ματς ο Φερέιρα και συμπλήρωσε:

«Σε αυτό το ματς φανήκαμε λιγότερο συνεκτικοί. Κάναμε κάποιες καλές φάσεις και σημειώσαμε τρία γκολ, ωστόσο αυτό που δεν μου άρεσε ήταν οι ευκαιρίες που χάσαμε και έχω πει ότι δεν μου αρέσει να χάνουμε ευκαιρίες. Στην άμυνα, κάναμε λάθη που δεν πρέπει να επαναληφθούν. Πρέπει πάντως να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου αφού το παιχνίδι δεν ήταν εύκολο. Παράλληλα είχαμε πολύ άγχος το οποίο δεν θα έπρεπε να υπάρχει».

Επισης ο Φερέιρα άφησε αιχμές για τη διαιτησία: «Θεωρώ ότι ο επιθετικός τρόπος με τον οποίο έπαιξε η ΑΕΚ ήταν σημαντικός, και όλες οι ομάδες πρέπει να παίζουν επιθετικά. Όμως υπάρχει διαιτητής και αυτός είναι που πρέπει να λάβει μέτρα ώστε να μη εξελιχθεί σε βία ένα ματς».

Εν συνεχεία ο Πορτογάλος προπονητής αναφέρθηκε στον Λέτο: «Θέλω να μιλήσω για τον Λέτο, αν και δεν είναι του χαρακτήρα μου να μιλάω για παίκτες. Εβαλε δύο γκολ, ήταν πολύ ομαδικός και καθόλου ατομιστής και έτσι θέλω να τον βλέπω να αγωνίζεται».

Και κατέληξε αναφερόμενος στο που κατά τη γνώμη του οφείλεται η σημερινή νίκη του Παναθηναϊκού: «Η σημερινή επιτυχία της ομάδας μας οφείλεται στην πολύ ομαδική συνεργασία που είχαμε καθώς επίσης και το ότι εκμεταλλευθήκαμε τους διαδρόμους και τους χώρους που μας έδωσε η ΑΕΚ. Πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να είχαμε σημειώσει ακόμη δύο με τρία γκολ».

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Φερέιρα


Για το ματς: «Καταρχήν ήταν μια άξια νίκη. Όπως είχα πει και πριν λίγο, ο αγώνας αυτός ήταν δυσκολότερος απ' ό,τι με τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα της ΑΕΚ ήρθε εδώ παίζοντας για το γόητρο κι έκανε ένα ματς ποιότητος.

Πιστεύω ότι μετατρέψαμε ένα δύσκολο ματς σε εύκολο, προκαλώντας προβλήματα στον αντίπαλο. Στο β' μέρος αφού δεχθήκαμε το δεύτερο γκολ είχαμε κάποια προβλήματα. Παίκτες όπως ο Ζέκα είχαν προβλήματα, έφυγε τραυματίας. Κι επίσης ο Λέτο είχε ενοχλήσεις, οπότε θα μπορούσε να είχε αντικατασταθεί.

Μετά περιμέναμε την αντίσταση της ΑΕΚ, λόγω του γοήτρου και της ιστορίας της ομάδας. Αν είχαμε πιο γρήγορες αντεπιθέσεις θα μπορούσαμε να βάλουμε κι άλλα γκολ.

Όλοι θα συμφωνήσετε ότι μετά το 3-0 ο Παο είχε 4-5 ευκαιρίες για γκολ, τα οποία αν είχαν επιτευχθεί δεν θα είχαμε τέτοιο αγχωτικό φινάλε».

Για τον διαιτητή και τις αποφάσεις του: «Κάποιες ανωριμότητες ένθεν κι ένθεν και δεν πρέπει να σταματήσω να το λέω, σε τέτοια ματς οι διαιτητές θα πρέπει να έχουν το ίδιο κουράγιο με τους παίκτες. Όπως ξέρουμε από την UEFA μαρκάρισμα από πίσω είναι κόκκινη κάρτα.

Ο διαιτητής επέτρεψε κάποιες φάσεις επικίνδυνες. Χρειάζονταν κίτρινες κάρτες και δεν δόθηκαν. Στον Σιμάο έγινε μια προβολή. Ηταν κόκκινη όχι κίτρινη κι ο διαιτητής δεν είχε σθένος να τιμωρήσει όπως ορίζει ο κανονισμός.

Οσον αφορά στο τελευταίο διάστημα, θα μπορούσαμε να βάλουμε κάποια γκολ. Η ΑΕΚ αντέδρασε. Είχαμε 5-6 ευκαιρίες που δεν καρποφόρησαν. Το τελικό 3-2 δείχνει ότι οι δυο ομάδες θα μπορούσαν να έρθουν ισόπαλες, όμως ο Παναθηναϊκός κέρδισε.

Εγώ μιλάω για την διαιτησία σε έναν αγώνα, στον οποίο ο ΠΑΟ κέρδισε. Δεν μιλάω για διαιτησία, αλλά μιλάω για την ερμηνεία των κανόνων της ΟΥΕΦΑ, όσον αφορά στο επικίνδυνο παίξιμο».

Για το αν κάνει κρίσεις για την διαιτησία ενόψει Ολυμπιακού: «Δυο σημαντικά πράγματα. Δεν μπορώ να σταματήσω να τα λέω, όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος όταν βλέπω ότι δεν εφαρμόζονται οι κανονισμοί. Δεν αναφέρομαι σε πέναλτι, φάουλ τέτοια πράγματα. Απλά στην ερμηνεία των κανονισμών.

Και ποτέ δεν πρόκειται να κάνω κρίσεις επί της διαιτησίας. Πάντα θα μιλάω με σοβαρότητα κι ευγένεια για την διαιτησία, χωρίς να κάνω κρίσεις. Δεν ξέρω πως συσχετίζεται το ότι μιλάω για την διαιτησία με το ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό. Αν νομίζετε ότι το έκανα ενόψει Ολυμπιακού, δεν υπάρχει καμιά πρόθεση.

Ως προπονητής μετά το τέλος του αγώνα αναφέρομαι στο τι κάναμε εμείς, ο αντίπαλος κι ο διαιτητής. Σε καμιά περίπτωση δεν θα προβώ σε κανενός είδους πίεση για επερχόμενους αγώνες. Αυτά είναι θέματα των επιτροπών που βάζουν τους διαιτητές».

Για τους οπαδούς: «Όταν πρωτοήρθα παίζαμε κατά της Μπαρτσελόνα. Δεν γνώριζα πολλά, ούτε την ατμόσφαιρα, απλά είχα έρθει στην Ελλάδα σ' έναν αγώνα όταν ήμουν στο τεχνικό επιτελείο της Πορτογαλίας. Γνώριζα για την ατμόσφαιρα στα ντέρμπι. Όμως τότε δεν μπορούσα να διανοηθώ και να ζω ό,τι ζει κάποιος μ' αυτούς τους φιλάθλους στο γήπεδο. Τότε λοιπόν με την Μπάρτσα ήταν γεμάτο το γήπεδο. Μετά ακούστηκε ότι σε κάποιες περιπτώσεις ότι οι φίλαθλοι δεν υποστήριζαν την ομάδα. Μετά μου είπαν, δεν έρχονται γιατί δεν παίζουμε καλά. Μετά μου είπαν ότι είναι περίπλοκο να παίξεις εδώ, γιατί ο κόσμος είναι με τον έναν ή με τον άλλον, με την μία ή την άλλη πλευρά.

Εγώ έλεγα στους παίκτες μου, παίξτε καλά ομαδικά κι ο κόσμος θα έρθει κοντά σας. Αυτό είδαμε σήμερα. Οι ομάδες και οι παίκτες είναι αυτοί που πρέπει να δουλεύουν πολύ για να προσελκύσουν κόσμο. Να έχουν πάθος για ομάδα, για το ποδόσφαιρο.

Στους φιλάθλους του ΠΑΟ αρέσει το καλό ποδόσφαιρο, το σοβαρό ποδόσφαιρο. Θέλει να βλέπει τους παίκτες να τρέχουν και να δουλεύουν πολύ. Και πιστεύω ότι αυτό που συμβαίνει τώρα είναι κατάκτηση των παικτών. Εύχομαι να συνεχίσουν να είναι μαζί μας για μεγάλο διάστημα.

Όλοι γνωρίζετε τις δυσκολίες που είχαμε το προηγούμενο διάστημα. Έχουμε και παίκτες τραυματίες, αλλά έχουμε κι αντικαταστάτες. Γι αυτό και η αξία της ομάδας είναι ότι μπορέσανε να παίξουνε υπερνικώντας τα προβλήματα και τους τραυματισμούς.

Η αποστολή μας αυτή τη στιγμή με βάση τη σοβαρότητα που έχει η ομάδα, πιστεύω ότι ολοένα και περισσότερο οι φίλαθλοι γίνονται απαιτητικοί κι εμείς πρέπει να τους ικανοποιούμε. Έτσι λοιπόν η απάντηση των παικτών θα πρέπει να δίνουν ολοένα και περισσότερα.

Τελειώνοντας, θα έλεγα ότι οι φίλαθλοι έρχονται γιατί βλέπουν καλό ποδόσφαιρο. Πιστεύουν στην ομάδα, η οποία όταν παίζει σωστά προσελκύει όλο και περισσότερους φιλάθλους».

Για τον Λέτο: «Το σχόλιο που θα κάνω είναι αυτό που είπα πριν λίγο στην τηλεόραση. Δεν μου αρέσει να μιλώ για παίκτες, πάντα για την ομάδα εκτός κι αν υπάρχει κάτι σημαντικό που πρέπει να αναφερθεί. Ο Λέτο εκτός από τα γκολ είχε και μια λαμπρή απόδοση.

Επαιξε με τους συμπαίκτες του, δεν ήταν ατομιστής. Απέδειξε ότι είναι ένας παίκτης μιας άλλης διάστασης, μπορεί να παίξει και στις τρεις θέσεις της επίθεσης. Και στα δύο άκρα και προωθημένος. Αυτό που χρειάζεται είναι να παίζει όπως σήμερα, να κάνει πιο συλλογικό παιχνίδι. Τον συγχαίρω γιατί όταν ένας παίκτης κάνει ό,τι του λέει ο προπονητής του, κάνει και τον προπονητή του πιο χαρούμενο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.