Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ:Καταρρέουν τα επικουρικά ταμεία.Έρχονται βίαιες αλλαγές.Συγχωνεύονται τα ταμεία

Ο υπουργός εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης βλέποντας τις αναλογιστικές μελέτες για τα επικουρικά ταμεία που κατατίθενται σήμερα στη βουλή ,αποφάσισε και ανακοίνωσε μεγάλες ανατροπές κυρίως στην επικουρική ασφάλιση. Οι  αναλογιστικές μελέτες δείχνουν πως...


 τα επικουρικά ταμεία καταρρέουν .Έτσι όπως όλα δείχνουν τα πιο προβληματικά-επικουρικά  ταμεία θα ενοποιηθούν ,όπως το ΕΤΕΑΜ που εμφανίζει έλλειμμα 700 εκ .ευρώ .Τα ταμεία από 5 θα γίνουν ένα..Η ενοποίηση θα γίνει για τα ,ΕΤΕΑΜ ,φορείς επικούρισης ιδιωτικού τομέα πλην ΙΚΑ, δημοσίου ,ΔΕΚΟ και τραπεζών.
Όσοι φορείς διαλέξουν να μην ενοποιηθούν , τότε αναλαμβάνουν και την ευθύνη για την επιβίωσή τους. Το κράτος δε θα εγγυάται για την καταβολή της επικουρικής σύνταξης.
Οι αλλαγές είπε ο υπουργός θα είναι βίαιες γιατί όπως τόνισε η επόμενη διετία για τα ασφαλιστικά ταμεία θα είναι εφιαλτική.
Συμπλήρωσε δε ότι όλες οι αλλαγές που θα γίνουν και τα μέτρα που θα ληφθούν θα αφορούν και όλους όσους ήδη λαμβάνουν σύνταξη.
Για όσους είναι ασφαλισμένοι μετά την 1/1/2001 ,εξετάζεται αλλαγή του συστήματος επικουρικής το οποίο θα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις εισφορές που θα καταβάλλονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.