Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Μετακομίζει το υπουργείο Οικονομικών;

90.000 ευρώ το μήνα ενοίκιο δίνουμε για το υπουργείο Οικονομικών, για να έχουν θέα τη Βουλή, οι υπουργοί και οι υφυπουργοί. Ήτοι 1,08 εκατ. ευρώ το χρόνο, μόνο από αυτό το κτήριο, γιατί είναι κι άλλα! Έτσι λοιπόν, σκέφτηκαν ότι ίσως θα ήταν συνετό να μετακομίσου οι κεντρικές υπηρεσίες...
 
πλην της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, στο πρώην βιομηχανικό κτίριο της καπνοβιομηχανίας Κεράνης.

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι πράγματι θα παραλάβει σύντομα το ως άνω Κτίριο Γραφείων Δημόσιας Διοίκησης επί της οδού Θηβών 196-198 στον Δήμο Νίκαιας-Ρέντη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, υπολογίζεται ότι από τη μεταστέγαση θα εξοικονομηθούν 7.039.654,08 ευρώ ετησίως, από ενοίκια που καταβάλλονται σήμερα σε περισσότερα από 50 κτίσματα στο κέντρο της Αθήνας.

Το συγκεκριμένο κτίριο (επί της οδού Θηβών 196-198, στον δήμο Νίκαιας- Ρέντη), βρίσκεται σε οικόπεδο επιφάνειας 15.766,59 μ2, με συνολική δομημένη επιφάνεια 32.766,59 μ2. Περιλαμβάνει έξι ορόφους χώρων εργασίας και 506 θέσεις στάθμευσης (248 υπαίθριες και 258 στεγασμένες). Στο ισόγειο, αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, εκτός από τους χώρους υποδοχής και εργασίας, υπάρχουν χώροι ιατρείου και κυλικείου. Στο δώμα, τέλος, υπάρχουν εγκατεστημένα φωτοβολταϊκά τόξα για την ενεργειακή υποστήριξη του κτιρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.