Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Πράσινοι ουρανοξύστες

Ο Stefano Boeri, αρχιτέκτονας του Μιλάνου, έχει αναλάβει ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο σχέδιο. Την ανέγερση 2 δίδυμων πύργων που θα συνδυάζουν την κατοικία με την δημιουργία ενός «κάθετου» δάσους. Στα κτήρια αυτά έκτος από τα διαμερίσματα που θα εκτείνονται σε 27 ορόφους θα υπάρχουν 730 δέντρα, 5000 θάμνοι αλλά και 11.000 φυτά....
Το κάθετο αυτό δάσος που χτίζεται στο Μιλάνο ονομάζεται «Bosco Verticale». Τα φυτά που θα χρησιμοποιηθούν καλλιεργούνται ήδη σε γλάστρες ενώ τα διαμερίσματα είναι σε στάδιο προετοιμασίας. Σύμφωνα με τον αρχιτέκτονα και εμπνευστή του όλου εγχειρήματος το ιδιόμορφο αυτό δάσος έχει ως σκοπό, να ενισχύσει την περιβαλλοντική επιβίωση των σύγχρονων πόλεων και με αυτόν τον τρόπο «να αντιμετωπιστεί η αυξημένη μόλυνση της πόλης, αλλά και να ενισχυθεί η καλύτερη ποιότητα ζωής των κατοίκων, βελτιστοποιώντας, ανακτώντας και παράγοντας ενέργεια μέσω των φυτών».

Για όποιον ενδιαφέρεται να αποκτήσει ένα διαμέρισμα οι τιμές θα κυμαίνονται από 650.000 € για ένα διαμέρισμα 80 τετραγωνικών μέτρων στους πρώτους ορόφους και θα φτάνουν τα 2.000.000 € για τα ρετιρέ.

Tα πρωτότυπα αυτά κτήρια θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2012 και ως τότε θα περιμένουμε τα αποκαλυπτήρια. Να σημειωθεί ότι οι πύργοι αυτοί δεν θα είναι μόνο σπίτια για ανθρώπους, αλλά θα φιλοξενούν έντομα, πουλιά και ζώα που συνηθίζουν να ζουν σε πάρκα του Μιλάνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.