Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Τι μας περιμένει σήμερα;

- Διεθνής ημέρα κατά του Φασισμού και του Αντισημιτισμού η σημερινή.

- Καταληκτική ημερομηνία για την καταβολή της δεύτερης δόσης της έκτακτης εισφοράς, του τέλους επιτηδεύματος, καθώς και της δόσης που αντιστοιχεί στον φόρο εισοδήματος...

- Μετάβαση των ειδικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Ρώμη, προκειμένου να ξεκινήσουν τη διαδικασία επιτήρησης των οικονομικών μεταρρυθμίσεων και των μέτρων λιτότητας που προωθεί η κυβέρνηση της Ιταλίας.

- 16.00 Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προτάσεων για τη δεύτερη πρόσκληση του προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας «Ελλάδα - Κύπρος 2007 - 2013» (πρώην interreg).

Το πρόγραμμα, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), στοχεύει στην προαγωγή μιας αρμονικής, ισόρροπης και βιώσιμης ανάπτυξης στην περιοχή συνεργασίας, στη μείωση των όποιων ανισοτήτων και στην ενίσχυση της οικονομικής και κοινωνικής συνοχής, με κατεύθυνση την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.

- Στάση εργασίας από τις 6.00 π. μ έως τις 12.00 το μεσημέρι των δημοσιογράφων στον τηλεοπτικό σταθμό Alter, με αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

- 18.00 Ομιλία της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα σε πολιτική συγκέντρωση, στο ξενοδοχείο Νοβοτέλ.

- Ημερίδα με θέμα «Ο εκσυγχρονισμός και η απλοποίηση του φορολογικού συστήματος, παράγοντας ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας, της οικονομίας και εξόδου από την κρίση», στο ΕΒΕΑ.

- 11.00 Κοινή συνέντευξη Τύπου της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Εγκαταστατών - Συντηρητών Ανελκυστήρων (ΠΟΒΕΣΑ), στο αμφιθέατρο της ΓΣΕΒΕΕ, Αριστοτέλους 46, Αθήνα.

Στη συνέντευξη θα παρουσιαστούν θέσεις και προτάσεις για την απλούστευση της νομοθεσίας εγκατάστασης και λειτουργίας των ανελκυστήρων και το σχετικό Π.Δ. για την άσκηση του επαγγέλματος, μετά από πρόσκληση για διαβούλευση από το υπουργείο Ανταγωνιστικότητας, Ανάπτυξης και Ναυτιλίας.

Πολιτιστικά:

- 20.00 Πρεμιέρα για τη θεατρική παράσταση «Φόνισσα» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη με την Μπέττυ Αρβανίτη στον πρωταγωνιστικό ρόλο, στο «Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας».

- Προβολή ντοκιμαντέρ για τη Βίβιαν Γουέστγουντ στο Γαλλικό Ινστιτούτο στο πλαίσιο των προβολών Cine Doc. Η ροκ σχεδιάστρια της μόδας που σήμερα είναι 70 ετών, τη δεκαετία του '70 σχεδίαζε ρούχα, τα οποία φορούσαν επί σκηνής οι Sex Pistols.

- 20.30 Μουσική παράσταση της ερμηνεύτριας Μαρίας Φαραντούρη μαζί με το σαξοφωνίστα της τζαζ, Τσαρλς Λόυντ, «πατέρα της world music scene» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε μια συναυλία όπου η τζαζ εισχωρεί στην ελληνική μουσική παράδοση μετουσιώνοντάς την σε ένα πρωτόγνωρο άκουσμα.

πηγή:naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.