Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Φ.ΚΟΥΒΕΛΗΣ:Η εμμονή για υπογραφές είναι προάγγελος και άλλων απαιτήσεων

Ενοχλημένος από τη στάση των Ευρωπαίων να πιέζουν για ενυπόγραφες εγγυήσεις, δήλωσε στην Πρώτη Γραμμή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης...


Όπως είπε οι εταίροι μας με πολλούς τρόπους έχουν πάρει τις διαβεβαιώσεις που θέλουν και αυτή η εμμονή είναι προάγγελος και άλλων αξιώσεων, απαιτήσεων και μέτρων. Εξήγησε ότι η διασφάλιση των μέτρων έχει διαβεβαιωθεί από τις τρεις πολιτικές δυνάμεις που έχουν συμφωνήσει και στο περιεχόμενο της στήριξης της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Ο κ. Κουβέλης εκτίμησε ότι πίσω από αυτή την εμμονή βρίσκεται η προσπάθεια του γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί να επιδείξει ισχύ ως εταίρος διότι η γαλλική κοινή γνώμη του χρεώνει υποταγή στη Γερμανία.

Ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Αριστεράς είπε ότι δε θα έμπαινε στην κυβέρνηση συνεργασίας, κάτι που εξάλλου δεν του ζητήθηκε. Χαρακτήρισε «υπερτροφικό» το υπουργικό συμβούλιο και είπε ότι η επιλογή των πολιτικών δυνάμεων που το απαρτίζουν έγινε στα πλαίσια ενός συγκεκριμένου πολιτικού τόξου, καθώς οι άλλες πολιτικές δυνάμεις αποκλείστηκαν.

Ο κ. Κουβέλης επανέλαβε ότι για την Δημοκρατική Αριστερά η παραμονή στο ευρώ είναι εθνικός στόχος και χαρακτήρισε ολέθρια εκδοχή το να βρεθεί η χώρα μας εκτός ΕΕ και εκτός ευρωζώνης, όπως επιθυμούν άλλες δυνάμεις της Αριστεράς.

Σχολιάζοντας το αν θα συμμετείχε στο μέλλον σε κυβέρνηση συνεργασίας, είπε ότι όταν μιλάμε για κυβερνήσεις συνεργασίας ερήμην προγραμματικών δηλώσεων, είναι σαν να κάνουμε ασκήσεις επί χάρτου.

πηγή:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.