Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Στον αέρα η συγχώνευση VODAFONE-WIND

«Πιάνουν σήμα» Vodafone – Wind. Οι δύο τηλεπικοινωνιακές εταιρείες που προ τριμήνου ανακοίνωσαν την έναρξη συζητήσεων «για τη διερεύνηση πιθανής επιχειρηματικής συνεργασίας», φαίνεται να βρίσκονται πιο κοντά από ποτέ στην επίτευξη συμφωνίας για την από κοινού σύμπραξή τους στην Ελλάδα. Αν και το ζήτημα φάνηκε να μη...


σημειώνει ουσιώδη πρόοδο τις προηγούμενες εβδομάδες, πληροφορίες αναφέρουν πως τελικώς επετεύχθη ένα modus operandi που θα οδηγήσει στο επόμενο σημαντικό βήμα, αυτό της επισημοποίησης της σύμπραξης μέσω αιτήματος λήψεως των απαιτούμενων εγκρίσεων από την Ε.Ε. Δεδομένου ότι το νέο σχήμα θα ελέγχει μερίδιο κοντά στο 50% της εγχώριας αγοράς κινητής τηλεφωνίας (σ.σ. επιπτώσεις υπάρχουν και στη σταθερή τηλεφωνία, αφού η Vodafone διαθέτει το 18% της hol, ενώ η Wind έχει απορροφήσει την πρώην Tellas) η συναίνεση των ευρωπαϊκών αρχών θεωρείται κάτι περισσότερο από επιβεβλημένη.
‘Έμπειρα στελέχη της αγοράς σημειώνουν πως ακόμη και εάν οι μέτοχοι των δύο τηλεπικοινωνιακών εταιρειών καταλήξουν σε κοινά αποδεκτές λύσεις για τα επόμενα βήματα της μεταξύ τους συνεργασίας, το μεγάλο ερωτηματικό παραμένει ποια στάση θα κρατήσουν η ελληνική και -κυρίως- η ευρωπαϊκή επιτροπή ανταγωνισμού.

πηγή:telecomnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.