Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Απολύονται 150.000 δημόσιοι υπάληλοι

Στη συνάντηση που είχε η τρόικα το απόγευμα της Δευτέρας με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρη Ρέππα, ζήτησε 150.000 αποχωρήσεις δημοσίων υπαλλήλων ως το 2015, προκειμένου να μειωθούν δραστικά οι δημόσιες δαπάνες. Η δέσμευση αυτή της κυβέρνησης εκτιμάται ότι θα μπει και ως όρος στο μνημόνιο που θα συνοδεύει τη νέα δανειακή σύμβαση.
Ο κ. Ρέππας...


σύμφωνα με tovima.gr, παρουσίασε στην τρόικα, τα στοιχεία που έχουν προκύψει από την εργασιακή εφεδρεία, η οποία, ως γνωστόν, κινδυνεύει να εξελιχθεί σε… φιάσκο. Στελέχη του υπουργείου επισημαίνουν ότι οι εκπρόσωποι της Τρόικας δεν τοποθετήθηκαν σ´αυτό το ζήτημα, επιμένοντας όμως ότι ως το 2015 θα πρέπει να έχουν αποχωρήσει 150.000 υπάλληλοι.

Θετικά έκριναν και την ενημέρωση του υπουργού για το νέο σύστημα αξιολόγησης στο δημόσιο, που θα έχει μόνιμο χαρακτήρα, και θα συμπεριληφθεί σε νομοθετική ρύθμιση που θα ψηφιστεί από τη Βουλή ως τον Ιανουάριο. Ζήτησαν μάλιστα και αντίγραφο της νομοσχεδίου για το επιτελικό κράτος, το οποίο ο κ. Ρέππας υποσχέθηκε να τους το παραδώσει έως τα Χριστούγεννα.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, από την άλλη πλευρά, επανέλαβε στα στελέχη της τρόικας ότι η εργασιακή εφεδρεία οργανώθηκε βιαστικά και αποτελεί μία οριζόντια επιλογή, γεγονός που την καθιστά ένα μη δίκαιο μέτρο, ακριβώς γιατί απουσίαζε η αξιολόγηση από τον δημόσιο τομέα, μία άποψη την οποία , όπως όλα δείχνουν, συμμερίσθηκαν και οι ίδιοι.



Η ανακοίνωση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης

«Τις μεγάλες αλλαγές που έχουν μεσολαβήσει από την προηγούμενη συνάντησή τους στις 29 Αυγούστου έως σήμερα», τόνισε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρης Ρέππας, παρουσία των Υφυπουργών Ντίνου Ρόβλια και Παντελή Τζωρτζάκη, στους εκπροσώπους του Μηχανισμού ΣτήριξηςMatthias Mors, Mark Flanagan και Bob Traa, για τις οποίες και τους ενημέρωσε απόψε στο γραφείο του.

Ειδικότερα, τους ενημέρωσε για την εφαρμογή του νέου βαθμολογίου στο Δημόσιο, την αξιολόγηση και την κινητικότητα των υπαλλήλων, το νέο πειθαρχικό που βρίσκεται στο στάδιο της συλλογής υπογραφών των συναρμόδιων Υπουργών προκειμένου να κατατεθεί στη Βουλή, το νομοσχέδιο για την καλή νομοθέτηση το οποίο έχει ήδη κατατεθεί στο Κοινοβούλιο, την τομή της κατάργησης των κενών οργανικών θέσεων και τη μείωση κατά 30% των οργανικών μονάδων στο Δημόσιο, καθώς και τη συνεργασία με την task force βάσει της έκθεσης του ΟΟΣΑ και της Λευκής Βίβλου για τη Δημόσια Διοίκηση.

Αναφέρθηκε στους τομείς συνεργασίας που είναι κατά σειρά:

1.- Δομή και όργανα

2.- Διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού

3.- Παρακολούθηση προϋπολογισμού

4.- Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση

5.- Καλή νομοθέτηση

6.- Καταπολέμηση γραφειοκρατίας

7.- Αντιμετώπιση διαφθοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.