Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Bρέθηκε το χαμένο φέρετρο

Πέρασαν έντεκα ολόκληροι μήνες για να βρεθεί το φέρετρο του γνωστού τηλεοπτικού παρουσιαστή Μάικ Μπουοντζόρνο.... Η ιστορία θα μπορούσε ν' αποτελεί και θέμα ταινίας του Χόλιγουντ, είναι ωστόσο πέρα για πέρα αληθινή. Οι ιταλικές Αρχές βρήκαν την Πέμπτη το φέρετρο του Ιταλού τηλεπαρουσιαστή Μάικ Μπουοντζόρνο, το οποίο είχε κλαπεί μυστηριωδώς πριν από περίπου ένα χρόνο.

Έντεκα λοιπόν μήνες μετά την, ανεξιχνίαστη ακόμα και σήμερα, κλοπή, το φέρετρο του Μπουοντζόρνο βρέθηκε τελικά σε περιοχή κοντά στο Μιλάνο. Στις 25 του περασμένου Ιανουαρίου, άγνωστοι το είχαν κλέψει από το νεκροταφείο της πόλης Αρόνα, που βρίσκεται κοντά στο Τορίνο.

Οι αστυνομικές Αρχές επιχειρούσαν όλο αυτό το διάστημα να βρουν τους δράστες της κλοπής, και φυσικά και το φέρετρο, και σχεδόν μετά από ένα χρόνο άκαρπων προσπαθειών ένα από τα παιδιά του Μπουοντζόρνο αποφάσισε να απευθύνει έκκληση μέσω τηλεοπτικής εκπομπής μήπως και τελικά το φέρετρο βρεθεί με τη βοήθεια του κοινού. Έτσι, λοιπόν, κάτοικος της περιοχής Βουιτόνε ανακάλυψε τυχαία το φέρετρο με ανάγλυφο το όνομα του τηλεπαρουσιαστή να είναι εγκαταλειμμένο στην άκρη ενός δρόμου. Ειδοποιήθηκαν στη συνέχεια οι καραμπινιέροι, που εντόπισαν στο σημείο το... απολεσθέν αντικείμενο. Κάπως έτσι τελειώνει μια μυστηριώδης κλοπή, που δεν μπόρεσε να εξιχνιαστεί μέχρι σήμερα.

Σύμβολο της ιταλικής τηλεόρασης

Ο Μπουοντζόρνο απεβίωσε το 2008 σε ηλικία 84 ετών και θεωρείται ένα από τα σύμβολα της ιταλικής τηλεόρασης. Με επαγγελματική εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες, παρουσίασε τα πρώτα «κουίζ» της Rai, αρχίζοντας από την δεκαετία του πενήντα και στη συνέχεια, τριάντα χρόνια αργότερα, μεταπήδησε στον τηλεοπτικό όμιλο του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Όταν κλάπηκε το φέρετρό του, οι αστυνομικές Αρχές εξέταζαν την πιθανότητα να εμπλέκεται σε αυτήν κάποιος «θαυμαστής» του τηλεπαρουσιαστή ή και κοινοί εγκληματίες που θα είχαν στόχο τα χρήματα για να επιστρέψουν το φέρετρο. Όμως όλο αυτό το διάστημα δεν υπήρξε από κανέναν, καμία ανάληψη ευθύνης.

«Είμαστε ευτυχείς που βρέθηκε το φέρετρο, και αυτό ήταν το μόνο πράγμα που μας ενδιέφερε», δήλωσε μετά το περιστατικό ο Μικέλε Μπουοντζόρνο, πρωτότοκος γιος του τηλεπαρουσιαστή. Οι ειδικές υπηρεσίες των καραμπινιέρων θα προσπαθήσουν, τώρα, βρουν πιθανά ίχνη και αποτυπώματα πάνω στο φέρετρο, μήπως έτσι οδηγηθούν στους δράστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.