Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Ο ακριβότερος Σούπερμαν που σχεδιάστηκε ποτέ!

Πόσα θα πληρώνατε για να πάρετε στα χέρια σας ένα από τα τεύχη της πρώτης έκδοσης του Σούπερμαν. Απάντηση σε αυτό το ερώτημα έδωσε ήδη κάποιος, που είτε είναι φανατικός φίλος του κόμικ, είτε το είδε σαν επένδυση και έβαλε πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη.... Τόσο, όσο χρειάζεται για να βρει κανείς το ποσό-ρεκόρ των 2.160.000 δολαρίων (1.160.000 ευρώ)!
Όλα αυτά σε on-line δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη με τα στοιχεία αγοραστή και πωλητή του συλλεκτικού αυτού τεύχους να μην γίνονται γνωστά.
Πιστεύεται πως κάπου εκεί έξω (κοιτάξτε σε καμιά σοφίτα καλού-κακού) υπάρχουν περίπου 100 τεύχη από εκείνη την πρώτη έκδοση της Action Comics το 1938. Το συγκεκριμένο αντίτυπο θεωρήθηκε πως βρίσκεται σε σχεδόν άριστη κατάσταση (παίρνει 9.0 στη σχετική βαθμολογία) και αυτός ήταν και ο λόγος που η τελική τιμή πώλησης ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ.
Μάλιστα, η ιστορία που κουβαλά αυτό το κομμάτι είναι απίστευτη. Άλλες δύο φορές στο παρελθόν είχε γίνει αντικείμενο πλειστηριασμού και ισάριθμες έσπασε το ρεκόρ της εποχής. Το 1992 δαπανήθηκαν 86.000 ευρώ και πέντε χρόνια αργότερα, σχεδόν τα διπλάσια (150.000) από συλλέκτη, πριν κλαπεί το 2001.
Για καλή τύχη του τύπου που είχε δώσει μια περιουσία για να το αποκτήσει, το τεύχος βρέθηκε σε αποθηκευτικό χώρο στην Καλιφόρνια σχεδόν δύο χρόνια μετά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.