Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Εκλογές τον Σεπτέμβριο;


Μόνο στο planet-greece

Πληθαίνουν οι πληροφορίες που κάνουν λόγο για αναβολή των εκλογών και μάλιστα επι μακρώθεν, αφού...


ο ολοένα και περισσότεροι πολιτικοί και "σοφοί" προτείνουν την αναβολή ακόμη και για τον Σεπτέμβρη!

Η παρέμβαση με άρθρο του στην Καθημερινή της Κυριακής, του Κωστή Στεφανόπουλου, είναι το επιστέγασμα των προσπαθειών που ακολουθούν πολλοί εν ενεργεία και μη βουλευτές, που προτείνουν παράταση της θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου.

"Η χώρα δε χρειάζεται εκλογές"

Στο άρθρο του, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, επισημαίνει ότι "η χώρα δε χρειάζεται εκλογές, αλλά μια κυβέρνηση με ικανότητες που θα εργασθεί για να τη βγάλει από τους κινδύνους, τους οποίους διατρέχει".

Όπως γράφει, αυτή είναι η κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, ο οποίος - επισημαίνει - διαθέτει τα προσόντα, το κύρος και τις γνωριμίες στο εξωτερικό για να επιτύχει τον στόχο. "Συνεπώς τα κόμματα οφείλουν να παύσουν να ζητούν εκλογές και να αναγνωρίσουν τον συγκεκριμένο χρόνο, μέχρι της συμπληρώσεως της τετραετίας από τις προηγούμενες εκλογές, κατά τον οποίον ο κ. Παπαδήμος θα εργασθεί υπέρ του συμφέροντος της χώρας, ώστε να μην εξαναγκάσουν σε αποχώρηση από την Ευρωζώνη ή σε άλλες καταστρεπτικές εξελίξεις", σημειώνει.

Άρα "οφείλουν τα κόμματαμ κατά τροποποίηση της αρχικής συμφωνίας τους, να δώσουν χρόνο επαρκή σε αυτόν" και βεβαίως ακέραιο το δικαίωμα κατά το Σύνταγμα να διορίζει και να παύει τους υπουργούς.

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος παραμένει ένας από τους δημοφιλέστερους Έλληνες πολιτικούς και σπανίως πλέον ομιλεί δημοσίως, αμφισβητεί τα επιχειρήματα υπέρ των πρόωρων εκλογών που προβάλουν η ΝΔ και τα κόμματα της αριστεράς, ενώ αποδίδει ιδιοτέλειας στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, ο οποίος έχει δηλώσει ό,τι εκλογές δεν οφελούν.

Τέλος, χαρακτηρίζει στο άρθρο του "άξια θαυμασμού και επαίνου τη συγκράτηση που επιδεικνύουν μισθωτοί και συνταξιούχοι έναντι των μέτρων φορολογίας που σχεδιάζονται πρόχειρα και πλήττουν τα μεσαία και κυρίως τα χαμηλά εισοδήματα".

Ανασχηματισμός εν όψει;

Με το "αντάρτικο" της Μεγάλης Βρεταννίας, οι κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον της Ευρωζώνης και την αναθεώρηση, με πιο σκληρούς όρους, της συνθήκης του Μάαστριχτ, σίγουρα απομακρύνουν κατά πολύ την πιθανότητα διεξαγωγής των εκλογών για τον Μάρτιο, πόσω μάλλον για τον Φεβρουάριο και την 19η του μήνα, που προβαλόταν μέχρι πρότινος ως η πιο πιθανή.

Ωστόσο, ήδη έχουν αρχίσει να παρατηρούνται και τα πρώτα σημάδια κόπωσης στο 49μελές κυβερνητικό σχήμα, που θυμίζει πύργο της βαβέλ και τα κρούσματα ασυνενοησίας ή αλληλομαχαιρωμάτων έχουν κάνει την εμφάνισή τους, ήδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του planet-greece, από υψηλόβαθμα στελέχη τουλάχιστον τριών υπουργείων, φαίνεται να έρχονται αλλαγές σε τουλάχιστον 5 υπουργεία. Αυτό σημαίνει την απομάκρυνση 5 υπουργών, με πιο πιθανούς υποψήφιους να φαντάζουν οι Αστέριος Ροντούλης και Χρήστος Παπουτσής αλλά και επιπλέον τριών.

Παράλληλα, ο Λουκάς Παπαδήμος φέρεται αποφασισμένος να επαναφέρει ως αυτόνομο το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ενώ δεν αποκλείεται σύντομα να λάβει κι άλλες δραστικές αποφάσεις.

Σε ότι αφορά, τέλος, το σενάριο των εκλογών για τον Σεπτέμβρη, αναλυτές, με τους οποίους επικοινώνησε το planet-greece, προτάσουν ως πιθανή δικαιολογία τις εξελίξεις της Συνόδου Κορυφής τον ερχόμενο Μάρτιο, σε συνδυασμό με την αντίδραση των αγορών στο μεταξύ διάστημα.

1 σχόλιο:

  1. Αρκετά με τα ζόμπι της πολιτικής του περασμένου αιώνα.Στην κάσα και στον τάφο.Η πολιτική τους πρακτική μας έφερε σε αυτή την κατάσταση και ενώ αυτοί δεν φαίνεται να αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης εμείς τραβάμε τα βυζιά μας για τα βγάλουμε πέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.