Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Δημοσιονομικά μέτρα και στην Κύπρο

Με στόχο να αποφύγει την είσοδο στο μηχανισμό στήριξης η Κύπρος προχωρά σε μέτρα λιτότητας που θα βοηθήσουν να μην εκτροχιαστεί περαιτέρω δημοσιονομικά η χώρα. Σε αυτά τα μέτρα συμπεριλαμβάνονται...


το πάγωμα των απολαβών των δημοσίων υπαλλήλων για τα επόμενα δύο χρόνια, η έκτακτη συνεισφορά των ιδιωτικών υπαλλήλων με βάση τις κλίμακες και τα ποσοστά που ισχύουν για τους δημοσίους υπαλλήλους, επίσης για δύο χρόνια, αύξηση του συντελεστή του φόρου κερδών από 17% σε 20%, αναθεώρηση της φορολογίας ακίνητης ιδιοκτησίας και στην ενοποίηση όλων των σχετικών φορολογιών. Σε δεύτερο χρόνο θα επανεξεταστούν το σύνολο των επιδομάτων στο δημόσιο, ενώ θα προβλεφθούν και μέτρα για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.