Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Η Ελβετία ράβει κοστούμι για την κηδεία του ευρώ

Ενώ το Μαυροβούνιο διέψευσε το δημοσίευμα της Wall Street Journal ότι εξετάζει το ενδεχόμενο αλλαγής του εθνικού νομίσματος που είναι το ευρώ, η κυβέρνηση της Ελβετίας εξετάζει ήδη εναλλακτικές.... Αυτό δήλωσε η υπουργός Οικονομικών της χώρας Eveline Widmer-Schlumpf. Η υπουργός ενημέρωσε το Κοινοβούλιο ότι έχει συστήσει ομάδα εργασίας που μελετά τη θέσπιση των περίφημων περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων ακόμα και την εδραίωση αρνητικών επιτοκίων προκειμένου να αποφευχθεί νέα εκρηκτική άνοδος του νομίσματος της χώρας υπό φόβο της κατάρρευσης του ευρώ ή ακόμα και σε περίπτωση εξόδου κάποιας χώρας.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς το ελβετικό φράγκο θα μπορούσε να εκτιναχθεί στα ύψη με μαζικές εισροές ευρώ και να καταστρέψει ολοσχερώς την ήδη πληγωμένη εξαγωγική βιομηχανία της χώρας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας από τον Αύγουστο έθεσε πλαφόν στην ισοτιμία ου ελβετικού φράγκου προς το ευρώ, αποφασίζοντας για την προάσπιση του να αγοράζει ευρώ χωρίς όριο...
Η κίνηση αυτή μπορεί να εξηγήσει σε μεγάλο βαθμό τη διατήρηση του ευρώ σε τόσο υψηλά επίπεδα, καθώς οι εκροές κεφαλαίων προς την Ελβετία έχουν πολλαπλασιαστεί και συνεπώς και οι αγορές ευρώ από την κεντρική τράπεζα της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.