Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Η κυβέρνηση «δεν έχει πρόθεση κατάργησης εθνικής συλλογικής σύμβασης»

Η κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να αλλάξει το καθεστώς της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) καθώς αποτελεί θέμα που το διαπραγματεύονται οι κοινωνικοί εταίροι, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, παραδεχόμενος πάντως πως οι ελεγκτές της τρόικας έχουν θέσει θέμα μισθολογικού κόστους στην Ελλάδα.... Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, o κ. Κουτρουμάνης πρόσθεσε πως η κυβέρνηση είχε δεσμευθεί έναντι της τρόικας να αναλάβει πρωτοβουλία προς τους κοινωνικούς εταίρους ώστε να συζητήσουν το θέμα και τόνισε πως οι κατώτατοι μισθοί δεν αποτελούν παράγοντα που επηρεάζει την ανταγωνιστικότητα.

Ερωτηθείς εάν η αλλαγή της εθνικής συλλογικής σύμβασης αποτελεί «κόκκινη γραμμή» για την κυβέρνηση, ο κ. Κουτρουμάνης είπε πως θα ήθελε να αποφύγει τη συγκεκριμένη φράση, ενώ για το θέμα του 13ου και 14ου μισθού είπε πως μέχρι στιγμής η τρόικα δεν έχει θέσει θέμα κατάργησής τους όπως είχε κάνει στο παρελθόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.