Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Ματώνουν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ


Συνθήκες φάμπρικας, με μισθούς Μπαγκλαντές, θέλουν να δημιουργήσουν οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ στους εργαζόμενους του κλάδου, επικαλούμενοι την οικονομική κρίση. Διαβάστε στο planet-greece όλα όσα οι εργοδότες, με μπροστάρηδες τους Μπόμπολα, Ψυχάρη και Αλαφούζο επιχειρούν να περάσουν...




Στην πρόσφατη συνάντηση μεταξύ των ιδιοκτητών των εφημερίδων (που εκπροσωπούν όλους τους ιδιοκτήτες των Μέσων Ενημέρωσης, εντύπων και ηλεκτρονικών) με το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, η πρόθεσή τους ήταν σαφής και εκφράστηκε με περίσια ωμότητα. "Ναι" στην υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, χωρίς δέσμευση για απολύσεις και με οριζόντιες μειώσεις των μισθών κατά 20%, με τρίμηνη δέσμευση!

Ναι, αυτό πρότεινε ο "κύριος" Ψυχάρης, για να πάρει τον λόγο στη συνέχει ο Μπόμπολας και να πει ό,τι θα πρέπει να συμπεριληφθεί όρος ώστε το 20% να είναι ελαστικό κατά ένα επιπλέον 10%, αφού, όπως είπε, τα δεδομένα που έρχονται από τις εκτιμήσεις στον κλάδο της διαφημιστικής πίτας δεν είναι καθόλου αισιόδοξα για το 2012!

Μάλιστα απείλησαν ωμά με εν ψυχρώ απολύσεις ανθρώπων σε περίπτωση που κάτι τέτοιο δε γίνει αποδεκτό ενώ σε περίπτωση αποδοχής της πρότασης της... σφαγής των εργαζομένων ανέφεραν ότι θα... προσπαθήσουν να μην προχωρήσουν σε απολύσεις αλλά δεν μπορούν επ ουδενί να δεσμευτούν για κάτι τέτοιο!

Πιο... διαλλακτικός ο Αλαφούζος, πρότεινε επιπλέον 10% μειώσεις, επί των ήδη μειωμένων μισθών σε όσα "μαγαζιά" έχουν ήδη υπογράψει ατομικές συμβάσεις με μειωμένες αποδοχές.

Όμως, η πιο μεγάλη ωμότητα ειπώθηκε δια στόματος Σταύρου Ψυχάρη. Παραδέχθηκε ότι εάν προχωρήσει σε "κούρεμα" των μεγαλοδημοσιογράφων και των διοικητικών golden boys του ΔΟΛ, η επιχείρηση θα εξοικονομίσει περίπου 12 εκατ. ευρώ ετησίως. Αντίθετα, με τις προωθούμενες σφαγές στα χαμηλόβαθμα μισθολογικά κλιμάκια το κέρδος για τον ΔΟΛ ανέρχεται στα 5 εκατ. ευρώ ετησίως!!!

Ο ίδιος ο Ψυχάρης παραδέχθηκε ότι δεν μπορεί να πειράξει, προφανώς κατόπιν πιέσεων και υποδείξεων, τον αφρό του ΔΟΛ και προτιμά αντί να λείψει το παντεσπάνι σε λίγους να λείψει το ψωμί στους πολλούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.