Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Πακιστανοί και τσιγγάνοι ξήλωναν μετασχηματιστές της ΔΕΗ


Στη σύλληψη τριών ατόμων - δύο Ελλήνων τσιγγάνων 26 και 30 ετών και ενός Πακιστνού 37 ετών - για αφαίρεση μετασχηματιστών της ΔΕΗ προχώρησε η αστυνομία στον Ασπρόπυργο. Η ζημιά που προκλήθηκε στη Δ.Ε.Η. υπολογίζεται σε...


3 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, οι συλληφθέντες μαζί με μεγάλο αριθμό αλλοδαπών συνεργών τους, που αναζητούνται, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, η οποία αφού εντόπιζε σε απομακρυσμένες και απόμερες αγροτικές περιοχές μετασχηματιστές του δικτύου της Δ.Ε.Η, τους κατέστρεφε και αφαιρούσε τα χάλκινα στοιχεία τους.

Στη συνέχεια παρέδιδαν τον χαλκό στην επιχείρηση εμπορίας των δύο συλληφθέντων Ελλήνων και από εκεί αφού «νομιμοποιούνταν» με παραστατικά αγοράς-διακίνησης, τα διέθεταν σε εταιρεία ανακύκλωσης-χύτευσης.

Οι ανωτέρω συνελήφθησαν μετά από συντονισμένη επιχείρηση την ώρα που ξεφόρτωναν από όχημα που χρησιμοποιούσαν, ποσότητα κλεμμένου χαλκού.

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 290 κιλά χαλκού, εργαλεία κοπής μετάλλων και αποσυναρμολόγησης μετασχηματιστών και το χρηματικό ποσό των 16.200 ευρώ.

Από την μέχρι τώρα έρευνα προέκυψε ότι η σπείρα, κατά το τελευταίο εξάμηνο, έχει διαπράξει 180 κλοπές μετασχηματιστών από περιοχές της Αττικής, Βοιωτίας και Αργολίδας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.