Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

ΝΔ: Αξιοποίηση των ΟΛΠ και ΟΛΘ και όχι ξεπούλημα

Την πεποίθηση ότι η ισχυρή Εμπορική Ναυτιλία προϋποθέτει ορθή λιμενική πολιτική και ότι οι δημόσιες υποδομές πρέπει να αξιοποιηθούν, αλλά όχι να ξεπουληθούν εξέφρασε ο τομεάρχης Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, με αφορμή τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης, αναφορικά με την αξιοποίηση των ΟΛΠ και ΟΛΘ....
Όπως ανέφερε σε δήλωσή του ο κ Πλακιωτάκης, το χρηματοδοτικό πρωτόκολλο, ύψους 3 δισ ευρώ που κληροδοτήθηκε, προς αυτή την κατεύθυνση, ελάχιστα αξιοποιήθηκε. Παράλληλα, όπως επίσης δήλωσε, παραδόθηκε το ιδιαίτερα πετυχημένο, στρατηγικά και οικονομικά, πρότυπο της Σύμβασης Παραχώρησης ΟΛΠ-Cosco, το οποίο, επίσης, δεν έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης, παρά το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον, γεγονός που καταδεικνύει παντελή έλλειψη σχεδιασμού.

Όσο για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, όπως επεσήμανε, προβλέπει καταρχήν αποκρατικοποίηση περίπου του 23% των ΟΛΠ και ΟΛΘ, καθώς και περαιτέρω πώληση του μετοχικού κεφαλαίου ή παραχώρηση “δικαιωμάτων εκμετάλλευσης σε θυγατρικές το 1ο τρίμηνο του 2012 με την είσοδο στρατηγικών επενδυτών”.

Ωστόσο, όπως τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης δεν έχει υπάρξει απάντηση ούτε για τη διαδικασία, ούτε για το χρονοδιάγραμμα αξιοποίησης των ΟΛΠ και ΟΛΘ.

“Γνώμονάς μας είναι η άμεση αξιοποίηση των υποδομών μας, όχι όμως η εκποίησή τους “αντί πινακίου φακής” επανέλαβε καταλήγοντας ο αρμόδιος τομεάρχης, της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.