Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Facebook: Προσοχή, καταγράφουμε το πρόσωπό σας στις φωτογραφίες που ανεβάζετε

Η οικονομική κρίση δεν σταματά τη λειτουργία των ευνομούμενων κρατών και η Ιρλανδία το απέδειξε περίτρανα με την υπηρεσία που παρείχε σε όλους τους χρήστες του διαδικτύου παγκοσμίως....

Το Facebook, η μεγαλύτερη σήμερα υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης παγκοσμίως με 800 εκατομμύρια χρήστες, αναγκάστηκε να προσθέσει στα συστήματά του ρυθμίσεις προστασίας των προσωπικών δεδομένων για εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες εκτός ΗΠΑ και Καναδά.

Αιτία, ήταν η τρίμηνης διάρκειας ενδελεχής έρευνα των ιρλανδικών Αρχών στις υποδομές και τις πρακτικές του (το FB-I ή FaceBook Ireland έχει την έδρα του στο Δουβλίνο και καλύπτει όλους τους χρήστες εκτός της Βορείου Αμερικής).

Η αντίστοιχη Αρχή Προσωπικών Δεδομένων της Ιρλανδίας με δήλωση του επικεφαλής της Μπίλι Χοκς ανακοίνωσε ότι το Facebook δέχθηκε να προχωρήσει σε βελτίωση των μέτρων προστασίας των χρηστών του εντός του επόμενου εξαμήνου, ενόψει επίσημου επανελέγχου που έχει καθοριστεί για τον Ιούλιο του 2012.

«Ηταν μία συνεργασία-πρόκληση τόσο για την υπηρεσία μου όσο και για το Facebook Ireland», σχολίασε ο κ.Χοκς, από την διαπραγμάτευση της οποίας το FB-I αποδέχθηκε την ενσωμάτωση μίας σειράς «βέλτιστων πρακτικών» για να ενσωματωθούν στα συστήματά του εντός του επόμενου εξαμήνου».

Μεταξύ άλλων, οι χρήστες θα ενημερώνονται για το πώς το FB και άλλοι χρησιμοποιούν τα προσωπικά τους δεδομένα, θα διαγράφονται με πληρέστερο τρόπο συγκεκριμένες πληροφορίες και στην Ευρώπη θα υπάρχει σαφής προειδοποίηση ότι χρησιμοποιείται η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου από τις φωτογραφίες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.