Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Guardian:Απόρρητη έκθεση της ΕΕ-ΕΚΤ προειδοποιεί για Ιταλική χρεοκοπία

Απόρρητη έκθεση της ΕΕ και της ΕΚΤ αποκαλύπτει η βρετανική εφημερίδα, Guardian, σύμφωνα με την οποία η Ιταλία κινδυνεύει άμεσα με χρεοκοπία. Μάλιστα, όπως τονίζει η εφημερίδα...


 η έκθεση παρουσιάστηκε στους υπουργούς Οικονομικών στο χθεσινό Eurogroup. Η έκθεση αναφέρει ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε σημαντικά βήματα για να αντιμετωπίσει την κρίση, ειδικά σε ότι αφορά στη φοροδιαφυγή.
Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι χωρίς αποφασιστική πολιτική απάντηση, ο κίνδυνος για πλήρη κρίση κρατικής ρευστότητας εντείνεται, ενώ οι συνέπειες από τις αλυσιδωτές αντιδράσεις θα είναι ολέθριες.
«Η διατήρηση των επιτοκίων σε υψηλά επίπεδα αυξάνουν τον κίνδυνο μίας αυτοτροφοδοτούμενης φυγής από τους κρατικούς τίτλους της χώρας. Η συνεπακόλουθη κρίση ρευστότητας θα μετατραπεί σε κρίση φερεγγυότητας της οποίας οι επιπτώσεις για τις μεγαλύτερες χώρες της ευρωζώνης θα είναι πολύ έντονες δεδομένης της έκθεσης στην ιταλική οικονομία» αναφέρει το έγγραφο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.