Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Το μικρότερο ζώο του κόσμου με μέγεθος 1 λεπτό του ευρώ


Μπορεί να ξαπλώσει άνετα σε ένα κέρμα του 1 λεπτού του ευρώ και ανακηρύχθηκε επίσημα ως το μικρότερο σπονδυλωτό ζώο στον κόσμο. Ο λόγος για ένα μικροσκοπικό βατραχάκι με μέγεθος 7,7 χιλιοστών που ανακαλύφθηκε στην ανατολική Παπούα Νέα Γουινέα.... Ο νέος αυτός διεκδικητής του ρεκόρ ανατρέπει τον προηγούμενο κάτοχο του “τίτλου” ένα ψάρι που ζει στα νερά της Ινδονησίας το θηλυκό του οποίου έχει μήκος περίπου 7,9 χιλιοστών.

Ο νανο-βάτραχος, με την επιστημονική ονομασία Paedophryne amauensis, ζει στα τροπικά δάση της βροχής και τρέφεται κυρίως με έντομα. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν επίσης, στην ίδια περιοχή, ένα συγγενικό είδος μικροσκοπικού βατράχου (Paedophryne swiftorum) που έχει μήκος 8,3 έως 8,9 χιλιοστών. Τα πολύ μικρά μεγέθη είναι συνηθισμένα στους βατράχους, καθώς τα 29 μικρότερα είδη τους έχουν όλα μήκος κάτω των 13 χιλιοστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.