Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

ΟΗΕ: Οι τιμές των τροφίμων θα παραμείνουν ευμετάβλητες

Την εκτίμηση ότι οι τιμές τροφίμων θα παραμείνουν εξαιρετικά ευμετάβλητες στο προσεχές μέλλον εξέφρασε ο νέος γενικός διευθυντής οργανισμού τροφίμων και γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ, Ζοζέ Γκρατσιάνο ντα Σίλβα....
“Θα συνεχιστεί η μεταβλητότητα των τιμών των τροφίμων” επισήμανε ο αξιωματούχος, στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου. “Ούτε θα αυξάνονται γοργά, ούτε όμως θα μειώνονται το ίδιο οι τιμές των τροφίμων.Θα έχουμε μειώσεις τιμών στα τρόφιμα, αλλά όχι δραματικού χαρακτήρα” προέβλεψε.

Παράλληλα, εξήγησε ότι “τα χαμηλά διατροφικά αποθέματα προλειαίνουν το έδαφος για να υπάρξει κερδοσκοπία”, αναφερόμενος στη μεταβλητότητα των τιμών των τροφίμων στο άμεσο μέλλον.

Όπως πρότεινε, “πρέπει να αυξηθεί η γεωργική παραγωγή συνολικά και να αυξηθούν τα διατροφικά αποθέματα” Ο FAO επισημαίνει ότι στα φτωχά κράτη του κόσμου το κόστος της διατροφής ήταν πέρυσι αυξημένο συγκριτικά με το 2010, κατά περισσότερο του ενός τρίτου, προβλέποντας ότι το αυξημένο κόστος διατροφής θα παραταθεί στο Νέο Έτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.