Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Η αξιολόγηση οδηγεί σε απολύσεις

Η αξιολόγηση φορέων του δημοσίου, που αποφασίστηκε από τα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών, είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει τελικά σε απολύσεις στην περίπτωση...


κατάργησης οργανικών θέσεων, παρά τις διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου, του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρη Ρέππα. Δεν θα είναι εξάλλου η πρώτη φορά που θα διαψευστεί υπουργός της κυβέρνησης.Στο μικροσκόπιο μπαίνουν:
- Υπουργεία και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου εποπτείας τους
- Η Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας, Ενημέρωσης
- Αυτοτελείς δημόσιες υπηρεσίες
- Αποκεντρωμένες Διοικήσεις
- Ανεξάρτητες Διοικητικές Αρχές
- Οι ΔΕΚΟ και τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου του Κεφ. Α΄ του Ν3429/2005 εφόσον απασχολούν τουλάχιστον 30 εργαζόμενους.
Σε πρώτη φάση, η διαδικασία θα οδηγήσει σε κατάργηση ανενεργών τμημάτων και μονάδων άνευ ουσιαστικού αντικειμένου και σε δεύτερο στάδιο θα προχωρήσει η αξιολόγηση του προσωπικού.
Όσοι κριθούν ικανοί και αποδοτικοί προβλέπεται να μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες που έχουν ελλείψεις, για τους υπόλοιπους ανοίγει η πόρτα της εξόδου.
Σε κάθε περίπτωση, η διαδικασία αναμένεται να αρχίσει μετά από τουλάχιστον τρεις μήνες, οπότε η «καυτή πατάτα» περνάει στην επόμενη κυβέρνηση. Ο Ρέππας εξάλλου είναι "μανούλα" σε αυτά.Παλιά καραβάνα.
Στόχος είναι η αξιολόγηση να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.