Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Αραβικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στο λιμάνι του Πειραιά


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για επενδυτικά προγράμματα του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ), δείχνουν επενδυτές από τη Μέση Ανατολή.

Στο πλαίσιο του πρώτου ελληνο-αραβικού επιχειρηματικού φόρουμ, το οποίο πραγματοποιείται στη χώρα μας, εταιρείες από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ζήτησαν να ...ενημερωθούν για την επέκταση και εκμετάλλευση του νέου λιμένα κρουαζιερόπλοιων, την κατασκευή και λειτουργία του μέσου σταθερής τροχιάς (monorail), καθώς και για τις επενδύσεις στα θεματικά πάρκα και τους χώρους της Πολιτιστικής Ακτής Πειραιά.

Επίσης, έδειξαν ενδιαφέρον για έργα όπως την ανακατασκευή και μετατροπή της Παγόδας σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων, τη λειτουργία του Εμπορευματικού Κέντρου στο Θριάσιο, τη ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανική περιοχή του Περάματος, αλλά και για συμμετοχή ορισμένων Funds στο μετοχικό κεφάλαιο της ΟΛΠ ΑΕ.
Ο ΟΛΠ παρέπεμψε τους ενδιαφερόμενους στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, δεδομένου ότι το ποσοστό 23,1% του μετοχικού κεφαλαίου της ΟΛΠ ΑΕ έχει ήδη μεταφερθεί από το Ελληνικό Δημόσιο σε αυτό, ενώ από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, Κώστας Μητρόπουλος, ανακοίνωσε στο forum ότι οι μεταβιβάσεις των μετοχών των λιμανιών μετατίθενται για το β' εξάμηνο του 2012.

Σημειώνεται, ότι στο συγκεκριμένο φόρουμ έδωσαν το παρών μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αλλά και ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.