Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Τα Ελληνικά κρασιά κάνουν πάταγο στη Κίνα

Η Νάουσα είναι η πόλη με το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα, αλλά και η “Μέκκα” του υπέροχου ξινόμαυρου.
Η μεγαλύτερη συμφωνία Ελλάδας - Κίνας για εξαγωγή κρασιού, υπογράφτηκε με τη συνεταιριστική οινοποιία Νάουσας , VAENI. Οι παράγωγοι θα διαθέτουν έως και 3.600.000 φιάλες ετησίως....

Όπως αναγράφεται στην εφημερίδα "Καθημερινή", σαν πρώτη πράξη για την ευόδωση της συνεργασίας οι συνεταιριστές του VAENI, έστειλαν το καλοκαίρι την πρώτης παρτίδα κρασιών στην Κίνα, 260.000 μπουκάλια εκλεκτού Ελληνικού κρασιού. Τον Οκτώβριο υπογράφτηκε δεκαετής συμφωνία για 300 κοντέινερ τον χρόνο, αξίας αρκετών εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως λέει ο κ Γιώργος Φουντούλης, πρόεδρος της συνεταιριστικής οινοποιίας Νάουσας, η συμφωνία αυτή ανατρέπει το status της οινοπαραγωγικής ζώνης της Νάουσας και της ευρύτερης περιοχής. "Σιγά, σιγά θα μπορούμε να απορροφήσουμε την παραγωγή της γύρω περιοχής. Ίσως και άλλων περιφερειών της Ελλάδας", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φουντούλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.