Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Έλληνες χάκερς ιδρύουν το "κόμμα των πειρατών"

Μετά από άλλες χώρες, το ελληνικό κίνημα διαδικτυακών επιθέσεων, φιλοδοξεί να εισβάλει και... στη βουλή
Φιλοδοξούν να κάνουν "πράξη τις αρχές της Άμεσης Δημοκρατίας, της Διαφάνειας και της Προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών, τόσο στον ψηφιακό κόσμο, όσο και σε κάθε άλλη έκφανση της ζωής μας", ως ένα "νέο λειτουργικό σύστημα της κοινωνίας"....
Αυτός, σύμφωνα με το καταστατικό τους, είναι ο σκοπός της ίδρυσης του "κόμματος των πειρατών Ελλάδος", που υπολογίζεται ότι θα έχει ανακοινωθεί μέχρι το τέλος του μήνα. Οι συζητήσεις για την δημιουργία του μάλιστα ξεκίνησαν πριν από ένα χρόνο.

Σημειώνεται, ότι σε όλο τον κόσμο έχουν ήδη ιδρυθεί 56 κόμματα πειρατών, 21 εκ των οποίων είναι επίσημα αναγνωρισμένα, ενώ από τους κόλπους τους, έχουν εκλεγεί 2 ευρωβουλευτές, 15 βουλευτές και 194 δημοτικοί σύμβουλοι σε όλη την Ευρώπη.

Μεταξύ των αρχών και στόχων του κόμματος, όπως αναφέρεται, είναι η προστασία της ιδιωτικότητας και των ατομικών δικαιωμάτων από επεμβάσεις κρατών και εταιρειών, η μεταρρύθμιση της νομοθεσίας περί πνευματικών δικαιωμάτων, με μείωση του χρόνου προστασίας και ελεύθερη χρήση ψηφιακών αντιγράφων για ιδιωτική, μη-εμπορική χρήση, αλλά και οι αλλαγές στην ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις "πατέντες", που οδηγούν σε πανάκριβα φάρμακα, ανθρώπινες απώλειες κι άδικη εκμετάλλευση. Όπως σημειώνουν τα μέλη του κόμματος των πειρατών, δεν τοποθετούνται πάνω στον "ξεπερασμένο άξονα" αριστερά-κέντρο-δεξιά.

Περισσότερες πληροφορίες για το νέο κόμμα μπορεί κανείς να βρει στην ιστοσελίδα του: www.pirateparty.gr

1 σχόλιο:

  1. Έλληνες ΠΕΙΡΑΤΕΣ ιδρύουν το "κόμμα των πειρατών" οχι ΧΑΚΕΡΣ.........

    WWW.PIRATEPARTY.GR
    WWW.PIRATIKO.ORG

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.