- Τράβηξε το αυτί του Τσίπρα η Μέρκελ κι εκείνος... χαχάνιζε! [εικόνες]
- MNI: E.E. και δανειστές θα είχαν αποδεχθεί τα μέτρα Τσίπρα, εάν είχαν ενημερωθεί
- Ο ΣΕΒ "καρφώνει" Τσίπρα για τον μποναμά - πείνας στους συνταξιούχους
- ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Έτοιμοι για GREXIT! Επέστρεψε εκτάκτως ο Σαμαράς στην Ελλάδα!
Τράβηξε το αυτί του Τσίπρα η Μέρκελ κι εκείνος... χαχάνιζε! [εικόνες]
Γελάκια, γκριμάτσες, αγκαλίτσες και... χορατά, από...ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ
E.E. και δανειστές θα είχαν αποδεχθεί τα μέτρα Τσίπρα, εάν είχαν ενημερωθεί
«Βιαστική» και «ανακριβή» χαρακτηρίζουν πηγές της...ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ
Ο ΣΕΒ "καρφώνει" Τσίπρα για τον μποναμά - πείνας στους συνταξιούχους
Κίνηση «υψηλού πολιτικού ρίσκου, που ξαναφέ...ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Έτοιμοι για GREXIT! Εκτάκτως ο Σαμαράς στην Ελλάδα!
Ο Αντώνης Σαμαράς ήταν χθες στις Βρυξέλλες, προκει...ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ
Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012
Η κατανάλωση κοτόπουλου μειώνει τον κίνδυνο καρδιακού επεισοδίου
Άμεση σχέση με τον κίνδυνο εκδήλωσης καρδιακού επεισοδίου έχει το είδος του κρέατος που καταναλώνουμε σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα. Η συχνή κατανάλωση κόκκινου κρέατος αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο εκδήλωσης καρδιακού επεισοδίου ενώ, αντίθετα, η κατανάλωση κοτόπουλου και εν γένει πουλερικών τον μειώνει. ...
Η έρευνα που διεξήγαγαν από η Σχολή Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Χάρβαρντ και η Κλινική του Κλίβελαντ, διήρκεσε περισσότερα από 20 χρόνια και κατέγραφε τις διατροφικές συνήθειες μεγάλου αριθμού συμμετεχόντων.
Όπως προέκυψε:
Όσοι άνδρες έτρωγαν το περισσότερο κόκκινο κρέας (πάνω από δύο μερίδες τη μέρα), είχαν 28% αυξημένο κίνδυνο καρδιακού σε σχέση με όσους έτρωγαν το λιγότερο (κατά μέσο όρο το ένα τρίτο της μερίδας σε ημερήσια βάση).
Αντίστοιχα, οι γυναίκες που έτρωγαν το περισσότερο κόκκινο κρέας, είχαν αυξημένο κατά 19% (δηλαδή σχετικά μικρότερο από τους άνδρες) κίνδυνο για καρδιακό, σε σχέση με όσες έτρωγαν το λιγότερο κόκκινο κρέας.
Αν καθημερινά μια μερίδα κόκκινου κρέατος αντικαθίστατο από μια μερίδα κοτόπουλου ή άλλου πουλερικού, τότε ο κίνδυνος καρδιακού εμφάνιζε μείωση κατά 27%.
Αν αντικαθίστατο από ψάρι ή γαλακτοκομικά, τότε ο κίνδυνος μειωνόταν κατά 17% και 10% αντίστοιχα, συνεπώς το λευκό κρέας των πουλερικών είναι αυτό που μειώνει περισσότερο τον κίνδυνο για καρδιακό.
Η βασικότερη ανακάλυψη της έρευνας είναι ότι το κρέας των πουλερικών μειώνει τον κίνδυνο καρδιακό. Όσοι έτρωγαν κατά μέσο το περισσότερο κοτόπουλο, γαλοπούλα ή άλλο πουλερικό (περίπου μισή μερίδα καθημερινά οι γυναίκες και τρία τέταρτα της μερίδας οι άνδρες), είχαν κατά 13% μειωμένο κίνδυνο καρδιακό σε σχέση με όσους έτρωγαν τα λιγότερα πουλερικά.
Μια μερίδα υπολογίζεται ότι αντιστοιχεί σε περίπου 120 γραμμάρια.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.
Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.