Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

ΥΠΠΟΤ: 65 εκθέματα η λεία των ληστών στο Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας

http://news.in.gr/files/1/Media/2012/02/17/EVA999999_MENDONI_DIMOSIOG_OLIMPIA.jpg

Συνολικά 65 εκθέματα ήταν η λεία των δύο ενόπλων που το πρωί πραγματοποίησαν ληστεία στο Μουσείο Ιστορίας Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας στην Ολυμπία. Συγκεκριμένα...



Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, οι δράστες της ληστείας, που έφεραν όπλα και βαριοπούλες, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους, ακινητοποίησαν τη φύλακα του Μουσείου, έσπασαν τις προθήκες και αφαίρεσαν χάλκινα και πήλινα μικροαντικείμενα όπως ειδώλια, αγγεία και λυχνάρια, τα οποία χρονολογούνται από τη Γεωμετρική έως την Κλασική εποχή, καθώς και ένα χρυσό δαχτυλίδι - σφραγίδα με παράσταση ταυροκαθαψίων της Μυκηναϊκής περιόδου.

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, η Γενική Γραμματέας του ΥΠΠΟΤ, Λίνα Μενδώνη, η Γενική Διευθύντρια Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Μαρία Βλαζάκη και κλιμάκιο του υπουργείου μετέβησαν στην Αρχαία Ολυμπία για να εκτιμήσουν την κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.