Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Τι να περιμένουμε στο αυριανό Euroworking Group


Σε τεταμένο κλίμα αναμένεται να διαξαχθεί αύριο η μέσω τηλεδιάσκεψης συνεδρίαση του Euroworking Group, καθώς αρκετοί είναι σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπουργοί που έχουν εκφράσει τη δυσφορία τους για την πρωτοβουλία Ντάισελμπλουμ να ανακοινώσει χωρίς να ενημερώσει κανέναν, το πάγωμα των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος...



Την ίδια ώρα ευρωπαίος αξιωματούχος επιμένει ότι είναι εφικτός ο στόχος να ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις μεταξύ θεσμών και ελληνικών αρχών έως το επόμενο Eurogroup της 26ης Ιανουαρίου.

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος είπε ότι για τις Βρυξέλλες, το ζήτημα που προέκυψε με τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος δεν θα πρέπει να επηρεάσει την αξιολόγηση, για την ολοκλήρωση της οποίας οι εργασίες συνεχίζονται από απόσταση. Όπως σημείωσε η ίδια πηγή, η θέσεις των δύο πλευρών συκλίνουν, και επί της ουσίας τα ανοιχτά θέματα μπορούν να κλείσουν γρήγορα, εφόσον υπάρχει η βούληση.

Σε ότι αφορά την αυριανή συνεδρίαση, οι εκπρόσωποι των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συζητήσουν το ενδεχόμενο να ξεπαγώσουν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, στη βάση του πορίσματος των θεσμών για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ευρωπαϊκές πηγές αναφέρουν ότι υπάρχουν πολλές διαφορετικές απόψεις, καθώς ορισμένοι υπουργοί έχουν δυσαρεστηθεί με το γεγονός ότι ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προχώρησε στην ανακοίνωση του παγώματος της εφαρμογής των μέτρων, χωρίς να τους συμβουλευτεί. Τη δυσαρεσκειά του την εξέφρασε ανοιχτά την περασμένη Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου, ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν. Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν είναι ο μόνος που δυσαρεστήθηκε. Βέβαια, μένει να αποδειχθεί αν όντως υπάρχουν και άλλοι σαν τον Σαπέν αφού δημόσια δεν έχει εκφραστεί κανείς υπουργός άλλης χώρας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.