Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Ο Καποδίστριας “εθνικός ήρωας” της… Ελβετίας

Ο σημαντικός Έλληνας ηγέτης θεωρείται από τους εμπνευστές της διοικητικής δομής της χώρας και τιμάται έως σήμερα. Ο σημαντικός Έλληνας ηγέτης θεωρείται από τους εμπνευστές της διοικητικής δομής της χώρας και τιμάται έως σήμερα....
Μπορεί να μας είναι γνωστό από την Ιστορία ότι ο Ιωάννης Καποδίστριας, ο πρώτος κυβερνήτης του ελληνικού κράτους, υπήρξε σημαντική πολιτική προσωπικότητα και για τη Ρωσία, αλλά μάλλον άγνωστο είναι ότι η δράση του ήταν καίρια και για μια ακόμη χώρα: την Ελβετία. 
 
Μάλιστα, πρόσφατα η χώρα τίμησε τον ηγέτη με αποκαλυπτήρια προτομής στην πόλη της Λωζάννης, που έγιναν με κάθε τιμή, προς αναγνώριση της συμβολής του στην δημιουργία του ελβετικού κράτους, όπως το γνωρίζουμε σήμερα. 
 
Συγκεκριμένα, το 1813 ο Ιωάννης Καποδίστριας διορίζεται ως εκπρόσωπος της Ρωσίας στην Ελβετία. Από τη θέση αυτή, συνέβαλε στην ενότητα και ανεξαρτησία της Ελβετίας υπό την νέα της δομή, καθώς ήταν από τους εμπνευστές του διαχωρισμού της, σε 19 αυτόνομα κρατίδια, όπως είναι και σήμερα. Μάλιστα, έλαβε το 1817 την ελβετική υπηκοότητα σε αναγνώριση της συμβολής του στη δημιουργία του ομοσπονδιακού συστήματος της Ελβετίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.