Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Εντόπισαν πίθηκο που θεωρούσαν εξαφανισμένο

Έκπληκτοι οι επιστήμονες κατέγραψαν τυχαία ολόκληρη αγέλη στην ΙνδονησίαΈκπληκτοι οι επιστήμονες κατέγραψαν τυχαία ολόκληρη αγέλη στην Ινδονησία...
 
Ομάδα επιστημόνων είχε τοποθετήσει κάμερες, ελπίζοντας να καταγράψει σκηνές από τη ζωή λεοπαρδάλεων, ουρακοτάγκων ή άλλων άγριων ζώων που βρίσκονται στο δάσος Wehea της Ινδονησίας. Τα αποτελέσματα της φωτογράφισης όμως τοους εξέπληξαν. Κι αυτό γιατί εντόπισαν ολόκληρη αγέλη από γκρι πιθήκους που τους έχει δοθεί η ονομασία Miller's grizzled langur. 
 
«Μείναμε εκστατικοί» δήλωσαν οι επιστήμονες, οι οποίοι θεωρούσαν το συγκεκριμένο είδος πιθήκου εξαφανισμένο από το 2005, όταν τα δάση στα οποία ζούσε -κυρίως στο Βόρνεο, την Σουμάτρα και την Ιάβα, καταστράφηκαν είτε από πυρκαγιές, είτε λόγω της υπερεκμετάλλευσής του από τον άνθρωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.