Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Θρίλερ... χρεωκοπίας στο Μέγαρο Μαξίμου

Μπρος πλήρες στράγγιγμα των Ελλήνων και πίσω... χρεωκοπία! Οι επικεφαλής της Τρόικα δηλώνουν ανυποχώρητοι. Δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή εάν με τις παράλογες απαιτήσεις τους γονατίσουν εντελώς τα ελληνικά νοικοκυριά. Δραματική σύσκεψη σε εξέλιξη, στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας με τον Πολ Τόμσεν και...



την κουστωδία του.

Η συνάντηση, που θα οδηγήσει βάσει των αποφάσεων στη σωτηρία ή τη χρεοκοπία της χώρας, χαρακτηρίζεται ως η πιο δραματική των τελευταίων ετών από κυβερνητικούς κύκλους, δεδομένου του γεγονότος ότι οι τροϊκανοί είναι ανυποχώρητοι.

Όχι μόνο δεν κάνουν πίσω στις απαιτήσεις τους, αλλά παράλληλα αξιώνουν εδώ και τώρα να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους που αφορούν στα εργασιακά και τα δημοσιονομικά μέτρα.

Τα αιτήματα της τρόικας

* Χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο (ακόμη και στον στενό δημόσιο τομέα) απαιτώντας εδώ και τώρα 15.000 "εξόδους" από το δημόσιο

* Ψαλίδι της τάξεως του 35% στις επικουρικές και 30% στο εφάπαξ

* Πώληση τουλάχιστον 3 μεγάλων οργανισμών

* Μείωση του κατώτατου μισθού στα 600 ευρώ

* Κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού.

Σε αντίθετη περίπτωση διαμηνύουν ότι δεν πρόκειται να βάλουν υπογραφή για το "κούρεμα" των ελληνικών ομολόγων ούτε για τη νέα δανειακή σύμβαση.

1 σχόλιο:

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.