Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Αρνείται να παραλάβει αρμοδιότητες ο Σγουρός.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, μέσω επιστολής του προς όλους τους Δημάρχους της Περιφέρειας Αττικής, τους ενημερώνει πως η Περιφέρεια Αττικής δεν ασκεί τις μητροπολιτικές αρμοδιότητες που μεταφέρθηκαν από το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, και που αφορούν σε θέματα οδικής ασφάλειας, λόγω μη μεταφοράς των αντίστοιχων πιστώσεων από το αρμόδιο Υπουργείο, όπως ορίζει το άρθρο 102 παρ. 5 του Συντάγματος...


Να σημειωθεί ότι ο προϋπολογισμός που πρέπει να μεταφερθεί είναι της τάξεως των 225 εκ. ευρώ, οι δε πιστώσεις είναι περίπου 100 εκ. ευρώ, χωρίς να συνυπολογιστούν οι παλαιές οφειλές και οι τόκοι. Όπως γίνεται αντιληπτό, πρόκειται για τεράστια ποσά, τα οποία η Περιφέρεια Αττικής, με τους ήδη κατά 30% μειωμένους πόρους της, αδυνατεί να καλύψει.

Γίνεται, λοιπόν, αντιληπτό πως δημιουργούνται σημαντικά προβλήματα στην απρόσκοπτη συνέχιση παροχής υπηρεσιών αλλά και στη συντήρηση οδικών αξόνων σε ανεκτό επίπεδο για 550 χιλιόμετρα της μεταφερόμενης αρμοδιότητας του οδικού δικτύου.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για αρμοδιότητες όπως:

· Η φωτεινή σηματοδότηση οδών

· Η συντήρηση πρωτεύοντος οδικού δικτύου Αττικής συνολικού μήκους περίπου 550 χλμ (επούλωση λάκκων, νέοι ασφαλτοτάπητες, αποκαταστάσεις στηθαίων ασφαλείας κοκ)

· Θέματα ηλεκτροφωτισμού οδών, ηλεκτρομηχανολογικά και λοιπά ζητήματα.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, μεταξύ άλλων υπενθυμίζει ότι για το συγκεκριμένο θέμα έχει ενημερώσει με επιστολές τον Πρωθυπουργό, τους Αντιπροέδρους και Υπουργούς της Κυβέρνησης καθώς τους βουλευτές όλων των κομμάτων του Νομού Αττικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.